Dette fatet fungerer både som et bidrag til et tapasbord, som en felles forrett – eller del av en forrett som bare kan stå på bordet under hele middagen, eller som et kosefat som kan stå på stuebordet hele kvelden. Äiolien er et resultat av litt eksperimentering på kjøkkenet og ble kjempegod. Denne bare må du prøve, og prøv den gjerne sammen med fisk og skalldyr.
Dette fatet var en del av forretten vi hadde på “italiensk aften” med et vennepar tidligere i april, og ble servert sammen med en tomat- og mozzarellasalat. Innholdet forsvant i løpet av middagen;)
Til dette fatet trenger du:
Persilleäioli:
- 3 eggeplommer
- 1 fedd hvitløk, presset
- 1 ts salt
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss olivenolje
- 1 ss creme fraishe
- 2 ss majones
- 1 stor neve finhakket frisk kruspersille
- salt og pepper
Tilbehør:
- Dette fantastiske brødet (eller et annet godt brød)
- 4 grisini
- noen gode grønne oliven fylt med fetaost
Aiolien lages enkelt og greit ved å blande alle ingrediensene og smake til med salt, pepper og sitronssaft.
Tips til en supplerende tapasrett:
Vel Bekomme!
3. september 2012 at 00:37
Hvordan lages persilleäioli?
21. september 2012 at 20:55
Hei Marit:)
Takk for spørsmålet. Den lages raskt og enkelt ved å blande alle ingrediensene og smake til med salt, pepper og sitron. Har lagt inn dette i oppskriften ovenfor nå:)
Hilsen Mariann.