Müslibar med Sjokoladetrekk

7. februar 2014

Kaker og Søtsaker

Et godt alternativ i tursekken! Sammenlignet med andre sjokoladebarer, er denne av det litt sunnere slaget siden den er basert på mye tørket frukt og musli med lite sukkerinnhold. Likevel er det ikke et slankeprodukt siden det er en del sukker i den både fra frukten og sjokoladen. Men som en substitutt for andre turbarer og kaffekos, er denne absolutt et fornuftig valg. Denne Müslibaren lager du på 10 minutter + litt avkjølningstid i kjøleskapet. Den deles i porsjonsbiter og kan oppbevarei i kjøleskapet en god stund. Det kan for eksempel være lurt å lage en ladning av disse før vinter- eller påskeferien, så har du en kjapp godbit å putte i tursekken til både deg selv og barna.

Til 6 ruter trenger du:

 • 125 g tørket aprikos
 • 100 g rusiner
 • 2 dl müsli med blåbær
 • 100 g mørk sjokolade

Grovhakk aprokos med en kniv og legg i en hurtigmikser sammen med rusiner. Kjør sammen til du har små biter. Hakk sjokoladen i små biter med kniv. Tilsett müsli og 1/3 av sjokoladen i hurtigmikseren og kjør til en jevn grovhakket blanding.

Legg blandingen på ene siden av et bakepapir. Brett den andre siden over og rykk flat og form den med hendene ved hjelp av bakepapiret. Smelt den siste 2/3 av den hakkede sjokoladen og smør utover blandingen med en slikkepott.

Sett i kjøleskapet til den er stivnet, og del opp baren i passe store biter. Nyt en med en gang eller oppbevar i kjøleskap til du får lyst på;)

Vel Bekomme!

, , , , , ,

4 Responses to “Müslibar med Sjokoladetrekk”

 1. Edible Psychology Says:

  I haven’t read your blog in a few days and didn’t realize it was Mother’s Day in Norway. I hope you had a wonderful day. You are truly an inspiration, not only as a friend, but also definitely as a mom!!!!

  ~Emily~

  Reply

 2. Hilde Husvang Says:

  Hei!
  For å gøre det sunnere, går det ant å kutte ut sjokoladen? 🙂 Det såg kjempe godt ut

  Reply

  • MariannMat Says:

   Hei Hilde, det har du helt rett i! Man får putte i det man helst vil ha og er mest glad i. Personlig er jeg altfor glad i sjokolade så for meg må det til:) Hilsen Mariann

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Påskefavoritter – Desserter, Oster og Søtsaker! | MariannMat - 29. mars 2012

  […] 3. Müslibar med Sjokoladetrekk […]

Leave a Reply