En dag fikk jeg det for meg å prøve å lage hjemmelaget kvikklunsjsjokolade, og det ble faktisk ganske likt. Den ble i alle fall kjempegod, og er kjeks med sjokolade imellom og med melkesjokolade rundt. Det skal jo litt til å få den helt lik som den man kjøper, og forskjellen på disse og den i butikken er at kjeksen ikke er like sprø. Men smaken er upåklagelig og er et supert alternativ til påskegodteriet. Pluss at det er kjempegøy å lage eget godteri;)
Til ca 5 barer (4 knekk per bar) trenger du:
- 150 g melkesjokolade.
- gjerne en pensel
Kjeks:
- 100 g smør
- 150 g sukker
- 1/2 ts vaniljesukker
- 150 g hvetemel
- 1,5 dl vann
Smelt smør og la det avkjøles litt. Bland sukker,vaniljesukker, hvetemel og vann, og rør inn smøret. Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett og stek på 200 °C i ca 5 minutter.
Legg kjeksen på bordet og skjær ut avlange biter på ca 5 x 1 cm og legg de et sted de får tørket. Jeg lot de ligge til neste dag.
Legg kjeksstavene på et bakepapir og pensle på smeltet sjokolade mellom lagene.
Legg fire og fire dobble staver inntil hverandre og legg på godt med smeltet sjokolade over og rundt. Med en pensel er dette enkelt.
Lag gjerne fine mønster i hver bar med penselen og sett kvikklunsjen i kjøleskapet til den har tørket. Når den har tørket tar du de ut, snur de og gir de et strøk med sjokolade under også og tørker de en gang til.
Server kjempegod hjemmelaget Kvikk Lunsj på tur eller hjemme:)
Vel Bekomme!
2. april 2012 at 16:23
Bra blogg, Mariann!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
2. april 2012 at 21:15
Dette skal jeg så sykt prøve ut! 😀
3. april 2012 at 01:26
Det der så deilig ut ja:)
Tror jeg låner den der oppskriften!!
3. april 2012 at 02:46
Låner
3. april 2012 at 20:35
Min favoritt sjokolade, så dette må prøves ut ja!
3. april 2012 at 22:57
Den så deilig ut, men jeg spiser ikke godt. Går det ann å bruke sjokoladepålegg eller kakepynt i stedet, eventuelt med knekkebrød??
4. april 2012 at 12:34
nam nam, dette skal prøves 😀
7. april 2012 at 20:35
Ser kjempegodt ut, og en god idé! Jeg forsökte meg på denne oppskriften, men «kjeksen» ble ikke kjeks, selv etter törking i 36 timer. Noen aning om hva jeg kan ha gjort feil? Fulgte oppskriften din veldig nöyaktig.
10. april 2012 at 08:31
Hei Editor. Det er ikke så lett å få kjeksen til å bli veldig sprø. og som jeg skriver i innlegget blir ikke kjeksen her like sprø som den i butikken. Hvis sjokoladene r for varm når du tar den på kan de bidra til at kjeksen blir litt myk så det kan jo ha vært en årsak. Håper du synes resultatet ble en god sjokolade selv om det ikke er like crispy son butikkvarianten:) Hilsen Mariann.
10. april 2012 at 17:20
Sorry at navnet mitt ikke kom med, heter Glenn.
Nå har kjeksene tørket i 4 døgn, og de er ikke sprø ennå. Men som du sier, det kan jo smake godt likevel. Skal smøre på sjokolade på dem i dag 🙂
11. april 2012 at 14:06
Hehe, ja du får gjøre det. Jeg er sikker på at de blir gode:) Hilsen Mariann.