Hjemmelaget «Kvikk Lunsj»

En dag fikk jeg det for meg å prøve å lage hjemmelaget kvikklunsjsjokolade, og det ble faktisk ganske likt. Den ble i alle fall kjempegod, og er kjeks med sjokolade imellom og med melkesjokolade rundt. Det skal jo litt til å få den helt lik som den man kjøper, og forskjellen på disse og den i butikken er at kjeksen ikke er like sprø. Men smaken er upåklagelig og er et supert alternativ til påskegodteriet. Pluss at det er kjempegøy å lage eget godteri;)

Til ca 5 barer (4 knekk per bar) trenger du:

  • 150 g melkesjokolade.
  • gjerne en pensel

Kjeks:

  • 100 g smør
  • 150 g sukker
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 150 g hvetemel
  • 1,5 dl vann

Smelt smør og la det avkjøles litt. Bland sukker,vaniljesukker, hvetemel og vann, og rør inn smøret. Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett og stek på 200 °C i ca 5 minutter.

Legg kjeksen på bordet og skjær ut avlange biter på ca 5 x 1 cm og legg de et sted de får tørket. Jeg lot de ligge til neste dag.

Legg kjeksstavene på et bakepapir og pensle på smeltet sjokolade mellom lagene.

Legg fire og fire dobble staver inntil hverandre og legg på godt med smeltet sjokolade over og rundt. Med en pensel er dette enkelt.

Lag gjerne fine mønster i hver bar med penselen og sett kvikklunsjen i kjøleskapet til den har tørket. Når den har tørket tar du de ut, snur de og gir de et strøk med sjokolade under også og tørker de en gang til.

 

Server kjempegod hjemmelaget Kvikk Lunsj på tur eller hjemme:)

Vel Bekomme!

 

11 tanker om “Hjemmelaget «Kvikk Lunsj»

  1. Editor

    Ser kjempegodt ut, og en god idé! Jeg forsökte meg på denne oppskriften, men «kjeksen» ble ikke kjeks, selv etter törking i 36 timer. Noen aning om hva jeg kan ha gjort feil? Fulgte oppskriften din veldig nöyaktig.

    Svar
    1. MariannMat Innleggsforfatter

      Hei Editor. Det er ikke så lett å få kjeksen til å bli veldig sprø. og som jeg skriver i innlegget blir ikke kjeksen her like sprø som den i butikken. Hvis sjokoladene r for varm når du tar den på kan de bidra til at kjeksen blir litt myk så det kan jo ha vært en årsak. Håper du synes resultatet ble en god sjokolade selv om det ikke er like crispy son butikkvarianten:) Hilsen Mariann.

      Svar
      1. Editor

        Sorry at navnet mitt ikke kom med, heter Glenn.
        Nå har kjeksene tørket i 4 døgn, og de er ikke sprø ennå. Men som du sier, det kan jo smake godt likevel. Skal smøre på sjokolade på dem i dag 🙂

        Svar

Legg igjen en kommentar til musicismyambition Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *