Dette er noe av den enkleste og raskeste finbaksten du kan lage, og i tillegg smaker det himmelsk sammen med en kopp te eller varm sjokolade. Disse lager du på under 30 minutter og egner seg godt til frysing. Disse sconsene er inspirert av årstiden og de fantastisk gode klementinene som er å få kjøpt nå før jul. Selv om de kanskje er best naturell så kan del løfte både kaker, desserter og finbakst som denne sconsen. Disse er det verdt å prøve.
Til 8 scones trenger du:
- 4 dl hvetemel
- 2 dl melk
- 1 ts kardemomme
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts smeltet smør
- 2 ss brunt sukker
- 1 mandarin i små biter
- 50 g melkesjokolade i biter
Skru ovnen på 175 grader.
Smelt smør på svak varme. Bland sammen mel, kardemomme, salt, bakepulver og sukker. Hell i melk og smeltet smør og rør til en litt tykk og klissete deig. Rør inn mandarinbitene og sjokoladebitene. Legg 8 “kladder” på et bakepapirkledd stekebrett. Stek sconsene midt i ovnen i ca 10 minutter til de er litt gylne.
God baking, og kos dere!
29. november 2012
Gjærbakst, Kaker og Søtsaker