Scones

7. desember 2014

Gjærbakst, Nasjonalitet

AfternoonTea (4)Dette er noen veldig gode fine og lyse scones som egner seg veldig godt til Afternoon Tea, eller en god søndagslunsj. Prøv disse på den tradisjonelle engelske måten med Clotted-cream  og Lemon-curd, eller bare med et godt syltetøy. Disse vil du lage igjen og igjen…:)

Til ca 20 scones trenger du:

  • 550 g hvetemel
  • 3 toppede ts bakepulver
  • 70 g sukker
  • 110 g smør
  • 250 g melk
  • 2 små egg (+ 1 egg til pensling)

Bland sammen mel, bakepulver og sukker. Smuldre inn smøret, enten med hendene eller i kjøkkenmaskinen, til du ikke har noen klumper i blandingen. Det skal være som litt våt sand.

Bland sammen melk og egg og tilsett i blandingen mens du rører. Elt til du har en jevn og fin deig.

SconesHa litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut leiven til den er ca 2.5 cm tykk. Stikk ut ringer ved hjelp av en kaffekopp eller lignende og legg de på et bakepapirkledd stekebrett. La de hvile under plast i ca 45 minutter. Pensle de med sammenvispet egg før du steker de i forvarmet ovn (jeg brukte over/undervarme) på 225 g i ca 10-12 minutter. Avkjøles på rist, men spis de gjerne varme:)

Server ferske scones med clotted cream, sitronkrem og en god kopp te!

God Baking!

 

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply