Afternoon Tea

AfternoonTea (7)Hva er vel hyggeligere enn å invitere på en hyggelig Afternoon Tea en søndagsettermiddag! Dette er første gang jeg steller i stand en tradisjonell Afternoon Tea, og jeg har forsøkt å følge tradisjonen etter beste evne, med både fine scones, clotted cream, og lemon curd. I tillegg til noen søte munnfuller som avslutning på måltidet:) Min erfaring med Afternoon Tea strekker seg til ett besøk på Fortnum and Mason i London tidligere i høst, hvor vi koste oss med en ekte tradisjonell Afternoon Tea. Det var også her planen om en “recap” hjemme hos oss i desember ble laget!

Anledningen var altså min svigermor Tone, tante Kari og tante Siri som hadde lyst å komme og se på huset vårt, og i samme slengen ta en “kopp te med noe attåt” som vi sier på norsk. Men det er klart at etter vår felles erfaring fra London måtte jeg i alle fall ha to etasjer i kakefatet (de var tre i London) i tillegg til scones, sitronkrem og clotted cream. Innrømmer at det var veldig praktisk at jeg hadde startet på julebaksten for å få til dette:)

Afternoon Tea er tradisjonelt forbundet med sosietetsklassen i England, og var ment å fylle den lange tiden mellom lunsj og middag. Det er ikke, som mange tror, en erstatning for middagen. Likevel består en Afternoon Tea av et svært velassortert utvalg godsaker og serveres gjerne i tre etasjer på et kakefat. Den inneholder både smørbrød, scones og småkaker, og naturligvis en god te. Jeg droppet smørbrødene i vår Afternoon Tea, mest fordi jeg synes disse er minst spennende. Utenom det har jeg i alle fall bakt tradisjonelle scones, og laget clotted cream og lemoncurd, som er obligatorisk på et engelsk tebord.

Nedenfor er et godt forslag til hvordan du kan sette sammen en Afternoon tea, med ganske godt rotfeste i engelsk tradisjon. Linker til oppskriftene.

AfternoonTea AfternoonTea (12) AfternoonTea (9)Afternoon Tea for 8 personer:

1. Scones, Clotted cream og Lemon-curd: Prøv nystekte scones med både sitronkrem og clottet cream på, det er kjempegodt. Syligheten i sitronen og fylden i fløten balanserer hverandre utmerket. Sconsen lager du samme dag som selskapet, men både fløtekremen og sitronkremen bør du lage dagen før.

2. Havrekjeks, Brune Pinner, og smurte Tjukklefser: Tjukklefsene hadde jeg laget tidligere og frosset ned, og hvis du ikke har takke (eller tid for den saks skyld) kjøper du bare ferdigsmurte. Brune pinner og havrekjeks lager du på forhånd. Lag mange så har du til jul:)

3. Konfektfat: Jeg serverte Makroner, Champagnekuler, og Pasjonsfruktkuler. Men her velger du din favoritt. Makroner tar jo litt tid å lage, og her går det også an å ta snarveien og kjøpe disse. Hvis du velger å lage de selv anbefaler jeg å lage de minst en dag i forveien da de blir mye bedre av å ligge at par døgn i kjøleskapet.  Konfektkulene kan du også godt lage noen dager i forveien.

4. En god te,levende lys, fine servietter og god stemning:)

God Afternoon Tea… eller god Aftente:)

 

 

 

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply