Champagnekuler

8. desember 2014

Kaker og Søtsaker

Champagnekuler-3Denne konfekten hører hjemme på et festbord, for eksempel på julaften eller nyttårsaften. De er laget av fin marsipan med smak av champagne, dekket med et fint lag sjokolade og pyntet med gullsukker. Pluss at de smaker kjempegodt!

Til ca 12 kuler trenger du:

  • 200 g figurmarsipan
  • 3-4 dråper champagneessens (smak deg til på mengde)
  • 100 g sjokolade (ikke velg den lyseste, det passer med litt bitterhet fra en mørkere type til disse)
  • Gullsukker (kjøpes f. eks på traktøren)

Kna champagneessensen godt in ni marsipanen. Smak deg frem. Rull små kuler og legg på et bakepapir.Champagnekuler

Knekk sjokoladen i passe små biter og smelt over vannbad til den er helt flytende og klumpfri. Rør litt underveis i smeltingen.

Dypp en og en kule i sjokoladen til den er dekket. Legg kulen tilbake på bakepapiret (som ligger på et fat du får plass til i kjøleskapet).

Dryss over gullsukker og sett inn i kjøleskapet til den er stivnet.

Oppbevares i lufttett beholder på et tørt og kaldt sted.

Kos deg!

,

No comments yet.

Leave a Reply