Ovnsbakt Laks med Steinsopprisotto og Ricottakrem

16. april 2012

Fisk og Skalldyr

Dette er en enkel og rask lakserett som egner seg fint som en sunn hverdagsmiddag. Risotto er enkelt å lage og er ferdig på ca 15 minutter, omtrent like lenge som laksen står i ovnen, så dette er både kjapt og lettvindt. Spesielt hvis man gjør som oss dennne gangen å kjøper en ferdigblandet risottorispakke som inneholder både ris, tørket steinsopp og krydder. I tillegg er risotto ofte en suksess hos små barn.

Til to store og en liten trenger du:

  • 3 laksefileter á 125 g
  • noen små tomater
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • litt frisk kruspersille
  • en sitron
  • en pakke ferdig steinsopprisottoblanding
  • 1/2 boks ricotta
  • 10 fryste terninger med spinat

Sett ovnen på 150 °C. Ha litt olivenolje i en ildfast form og legg laksefiletene i formen sammen med tomater. Kvern over salt og pepper, og skvis over litt sitronsaft. Stek midt i ovnen i ca 15 minutter eller til fisken flaker seg ved et lett trykk.

Sett på risottoen i en sautéepanne og tilbered etter anvisning på pakken.

Varm opp spinatterningene på svak varme i en kjele og bland sammen med ricottaosten. Legg osten på laksefiletene de siste minuttene av stekingen.

Server laksefiletene sammen med steinsopprisottoen, ovnsbakte tomater, og gjerne en agurksalat ved siden av.

Vel Bekomme!

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply