Kylling Tikka Masala

16. januar 2012

Fugl, Kylling

Tikka Masala er en av de mest kjente indiske rettene vi kjenner til og får kjøpt i både poseform og med masalasausen på glass, men den er også ganske enkel å lage fra bunnen. Det finnes ingen «fasit» på tikke masala, men en del av ingrediensene må til for å få den karakteristiske smaken, som blant annet nellik, ingefær og koriander. Andre ingredienser som hører til i denne retten er naturell yogurt, cashewnøtter, hvitløk og hakkede tomater. Dette er en sunn og smakfull middag som anbefales til de som liker indisk mat.

til 2 store og en liten trenger du:

  • 2 kyllingfileter i biter
  • jasminris
  • naanbrød
  • yogurt naturell
  • frisk sitronmelisse til pynt

Marinade:

  • 1/2 dl naturell yogurt
  • 2 fedd pressede hvitløk
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts revet fersk ingefær
  • 2 ts garam masala
  • 1,5 ts rødt chillipulver

Masala:

  • 1 boks hakkede tomater
  • 1/2 rødløk i biter
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 dl rømme
  • 1 neve cashew
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 ts koriander
  • 1 ts nellik
  • 1/2 ts ingefær
  • 1 ts garam masala

Bland ingrediensene til marinaden og vend inn i kyllingbitene. La gjerne kyllingen ligge i marinaden over natten i kjøleskapet, men vis du ikke har tid til dette bør du la de ligge i minst en time.

Kok opp ris etter anvisning på pakken og skru på ovnen til naanbrødene.

Stek kyllingbitene i en stekepanne sammen med marinaden til de er gjennomstekt. Tilsett krydderet som skal være i masalaen og vend godt inn før du tilsetter de øverige ingrediensene i masalaen. la den stå og småputre noen minutter.

Server Kylling Tikka Masala med ris, naanbrød og yogurt naturell. Pynt med en stilk sitronmelisse på toppen.

Vel Bekomme!

, , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Krydder i India - 27. mars 2014

    […] du inspirert tilå lage indisk mat? Da er denne oppskriften på Tikka Masala en super […]

Leave a Reply