Julekrydret Kylling med Fruktig- og Kremet Pastasalat

23. desember 2013

Fugl, Kylling, Pasta

Dette er en enkel og veldig god rett som ble «oppfunnet» en hverdag i desember hos oss. Inspirert av waldorfsalaten vi pleier å lage til juleskinke er dette en variant med pasta oppi og som er et friskt og fyldig tilbehør til kyllingen. Dette er kjempeenkelt og veldig godt, så dette kan du fint lage en hverdag før jul eller i romjulen som et godt avbrekk fra den tyngre julematen.

Til to store og en liten trenger du:

  • 600 g kyllingbryst med skinn (gjerne stangekylling)
  • 3 ts kanel
  • 1,5 ts malt muskatnøtt
  • salt og pepper
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje

Fruktig og kremet pastasalat:

  • 1 hvertesalat, revet i biter
  • 30 røde druer
  • 1 boks ananas i biter uten saft
  • 1,5 røde epler i biter
  • 100 g sommerfuglpasta (farfalle)
  • 1,5 bokser kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 stor neve valnøtter

Kok pastaen al dente og avkjøl.

Gni kyllingbrystene inn med krydder, salt og pepper. Stek det i smør og olje i varm panne med skinnsiden ned. Brun det kjapt på andre siden også før du legger de i en ildfast form og setter et steketermometer i midten på det ene brystet. Stek på 200 grader til kjernetemperaturen er 70 grader. La kyllingen hvile på en skjærefjøl i minst 5 minutter.

Skyll og tørk hjertesalaten. Tilsett druer (gjerne delt i to), eplebiter og ananas. Tilsett den avkjølte pastaen. Pisk kremfløten tilsatt sukker nesten stiv og vend inn i salaten. Dryss over valnøtter før servering.

Server skiver av julekrydret kylling med fruktig og kremet pastasalat.

Vel Bekomme!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply