Grønn KyllingCurry

21. mai 2012

Fugl, Kylling, Nasjonalitet

Dette er en skikkelig god karrigrute med kylling som jeg anbefaler til de som liker asiatisk mat. Den er rask å lage og er en spennende variant på hverdagsmaten.

Til to store og en liten trenger du:

  • 350 g kyllingfilet i biter

    Kaffirlime blader – fås kjøpt i velassorterte matbutikker som Meny, Ultra og grønnsaksforhandlere

  • 1/2 chilli
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 stenger vårløk
  • 1 neve sukkererter
  • 1/2 gul paprika
  • 1 terning frisk ingefær
  • 1 ts knust spisskummen
  • 3 kaffirlime blader
  • 1 stor neve frisk koriander
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss fiskesaus
  • 200 g kokosmelk
  • ris til servering

Putt ingefær, chilli og hvitløk i en foodprosessor sammen med spisskummen og kaffirlime bladene. Tilsett soyasaus og fiskesaus og kjør til en karripasta. Tilsett litt av kokosmelken hvis nødvendig. Ha pastaen i en varm stekepanne med litt olje. Fres i et par minutter og tilsett resten av kokosmelken og kok opp. Legg i kyllingbitene og la det småkoke til kyllingen er gjennomstekt. Tilsett vårløk, sukkererter og paprika i biter. Rør inn koriander før servering.

Server grønn kyllingkarri med ris og frisk koriander.

Vel Bekomme!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply