Grillet Kyllingfilet med Grønnsakspakke, Oliven, og ParmesanAïoli

Dette er en knallgod, rask og enkel kyllingrett med inspirasjon fra middelhavet med tomater, oliven og parmesan som smakssettere. Du har laget denne middagen på 25 minutter så den egner seg godt i en hektisk hverdag. Parmesanaïolien serveres romtemperert eller kald og du bruker maks 3 minutter på å røre den sammen. Resten av middagen lages på grillen, stort sett av seg selv.

Til to store og en liten trenger du:

  • 1 stort kyllingbryst (ca 400 g, gjerne fra Stange)
  • saften fra 1/2 sitron
  • salt og pepper
  • frisk timian til pynt

Grønnsakspakke i folie:

  • 2 ss olivenolje
  • 6 små poteter i skiver
  • 10 små tomater
  • 10-15 grønne og sorte oliven
  • 1 pk sukkererter
  • 1 liten gul løk
  • salt og pepper
  • frisk timian
  • valnøtter

Parmesanaïoli:

  • 1/2 dl kesam original
  • 1/2 dl majones
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 fedd presset hvitløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 4 ss finrevet parmesan
  • 1 ss olivenolje

 

Smør et stykke aluminiumsfolie med olje og legg på potetbiter og de andre ingrediensene som skal være i pakken. Pakk den godt sammen og legg den på grillen i ca 15 minutter. Kjenn på potetene om den er ferdig.

Gni kyllingen inn med sitronsaft, salt og pepper og grill den på middels varme til den er gjennomstekt. Beregn ca 6-7 minutter på hver side.

Mens du venter på grønnsakspakken og kyllingen rører du sammen alle ingrediensene til aïolien og justerer konsistensen med litt vann om du ønsker den litt tynnere. Smak til med salt, pepper og evt. litt mer parmesan.

Server grillet kylling med grønnsakspakke, parmesanaïoli og frisk timian. Topp det hele med litt nyrevet parmesan om du vil ha litt mer godsaker på toppen.

God grilling!

Tips! Jeg anbefaler å bruke Stangekylling, spesielt til slike retter som denne hvor kjøttet er så viktig, for å få best mulig resultat. Så kan man bruke de vanlige litt billigere kyllingfiletene i for eksempel gryteretter som ikke stiller så store krav til teksturen i kjøttet.

, , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply