Ripspai med Vaniljekrem og Mynte

Ripsen er her igjen til glede for store og små. I fjor skrev jeg mye om ripsbuskene på Hvasser som Mali var like glad i denne sommeren som i fjor. Hun var både titt og ofte borte ved ripsbusken, og hvis vi sa at hun måtte komme for å spise eller ta på seg mer klær eller noe, fikk vi bare høre “jamen, jeg skal bare spise litt rips først”:) Hærlig å høre en liten jente som er så glad i alle bærene og fruktene vi kan nyte mens vi er der. Ferien på Hvasser er over for denne gang, men vi har tatt med oss mye av godsakene fra hagen. Rabarbraoppskrifterhar jeg lagt ut tidligere i år, og det vil komme mer tips til sylting og safting av både rips, stikkelsbær, bringebær, blåbær og andre godsaker. Her får du oppskriften på en kjempegod ripspai, den er superenkel å lage og du kan godt gjøre som meg å kjøpe ferdig vaniljekrem. Når det er sol ute vil jeg heller spare mye av kjøkkentjenesten til en regnværsdag;)

Til en liten paibunn (20 cm form)

  • 50 g romtemperert smør
  • 100 g hvetemel
  • 3 ss vann

Fyll:

  • 3 dl rips
  • 2/3 pk piano vaniljekrem
  • 3 ss grovhakket mynte

Smuldre smør og mel sammen og bland inn så mye vann du trenger for å få en fin deig. Juster med evt mer hvetemel. Legg paideigen kaldt i 20 minutter før du kjevler deller trykker den utover i en paiform.

Stikk hull med en gaffel over bunnen og “veggene” på paiformen og forstek bunnen i ovnen på 180 °C i ca 15 minutter. Dette kan du gjøre i god tid før den skal serveres hvis det passer best.

Legg vaniljekremen jevnt utover paibunnen og bland inn halvparten av ripsen, slik at den blander seg med kremen. Strø resten av ripsen på toppen og stek paien i ca 20 minutter på 180 °C.

Dryss grovhakket mynte over før du serverer.

Vel bekomme!

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply