Påskefavoritter – Middag (forretter og hovedretter)

29. mars 2012

Diverse

Påsken står for dør og vi gleder oss til mye god mat både på tur og foran peisen. Her er mine forslag til gode forretter og hovedretter som passer til denne høytiden. Se eget samleinnlegg for påskefavoritter med dessert og søtsaker.

Forretter:

1. LakseTartar med Kokt Egg, Mangosalsa og Grønn saus (med vintips!)

Dette er en kjempegod lakserett som både på grunn av farge, bruk av egg og at du bruker en god laks gjør at denne retten er både tidsriktig og gir deg påskestemning. Den serveres kald/romtemperert og kan lages i forveien.

2. Kamskjell med Byggrynsrisotto og Sitrussaus

Kamskjell er en kjempegod hovedingrediens som forrett og smaker godt med en saus av sitrus. Her tilberedes mesteparten litt i forveien, så stekes kamskjellene rett før servering.   

3. Kremet Hummersalat med Estragonsaus

Hummer slår an hos de fleste og denne er superenkel. Bruk litt til på anrettingen så ser denne forretten imponerende ut, og smaker kjempegodt.

4. Gravaks med Kokt Pimpernell og Sennepssaus

Denne er både enkel å lage og å legge opp på fat. Lakseskiven surres rundt poteten og serveres med saus og dill. Kan serveres både kalde og med lune poteter.

Hovedretter:

1. Lammeskank a-la-Finckenhagen

 En kjempeenkel og kjempegod lammerett som så og si lager seg selv i ovnen. Servert med pastinakkrem smaker den himmelsk.

2. Sprøstekt Andebryst med Timianpoteter og Appelsinsaus

Hvis du er glad i and er dette en absolutt påskefavoritt. Dette er kosemat og kosen starter på kjøkkenet;)

3. Chillimarinert Lammefilet med Byggrisotto og Mangosaus

Hvis du vil blande tradisjon med lam i påsken med en litt spennende vri, kan dette være et godt alternativ.

4. Sitrionbakt Kylling med Asparges og Estragonsmør

Denne kyllingmiddagen lager du like godt til 2 som til 10, og egner seg like godt en “påskehverdag” som på selveste påskeaften. Den smaker godt og du slipper å bruke mye tid på kjøkkenet. Kanskje du heller vil bruke litt tid på desserten:)

5. Torsk med Pepperoni, Grønnsaksrisotto, Sitrussaus og Balsamico

Her har du en enkel og god torskemiddag med påskefaktor:)

6. Høy Biff med Konjakksaus og Sitrusbakt Løk (med vintips!)

Denne er en av mine middagsfavoritter og anbefales til alle kjøttelskere:)

Hvis du vil ha tips til dessert har jeg laget et eget innlegg med påskefavoritter for desserter og andre søtsaker du kan kose deg med i påsken. Der finner du forskjellige godsaker med både lav og høy gourmetfaktor. Håper du har funnet inspirasjon til gode middager i dette innlegget og at du lager mye god mat i påsken. Det vil komme nye innlegg hver dag i hele påsken så det er bare å stikke innom bloggen for enda mer inspirasjon.

En riktig GOD PÅSKE til Deg og Dine!

Silsen Mariann:)

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Påskefavoritter – Desserter, Oster og Søtsaker! | MariannMat - 29. mars 2012

    […] Her kommer mine søteste og beste påskefavoritter og er en blanding av søte avslutninger til gourmetmiddager, osteretter, bakst og turmat. Noen er raske og andre er med tidkrevende, men de fleste er enkle å lage. Så her er det bare å la seg inspirere til en matglad kosepåske:) Mine påskefavoritter til forrett og hovedrett finner du her. […]

  2. Påskeaften – 3 retters meny + “stafettmat”! | MariannMat - 6. april 2012

    […] FORRETTER OG HOVEDRETTER           DESSERT, OST, KAKER og KOSEMAT […]

Leave a Reply