Påskefavoritter – Desserter, Oster og Søtsaker!

29. mars 2012

Diverse

Her kommer mine søteste og beste påskefavoritter og er en blanding av søte avslutninger til gourmetmiddager, osteretter, bakst og turmat. Noen er raske og andre er med tidkrevende, men de fleste er enkle å lage. Så her er det bare å la seg inspirere til en matglad kosepåske:) Mine påskefavoritter til forrett og hovedrett finner du her.

Desserter:

1. AppelsinIskake med Kumquats og Kjeksbunn

Dette er en kjempegod iskake som du kan servere enten som hel kake eller i porsjoner som på bildet. Med andre ord, du kan velge hvor mye du vil skjemme bort gjestene dine. Den søte kjeksbunnen passer god med den lett syrlige kaken og er en skikkelig påskevinner!

2. Mango med Vaniljeis og Sjokoladedryss

Enklere enn dette får du det ikke, men det er fantastisk godt for det. Denne er like passende å servere i solveggen til kaffen, eller som dessert etter en god middag. Hvis du er i skikkelig feriemodus kan du jo kjøpe en god vaniljeis også;)

3. Sjokolade og Karamell Panna Cotta – fra Kulinarisk Akademi

Denne er enkel og smaker himmelsk. Du lager den tidlig på dagen så slipper du å tenke på den før den skal spises:)

Ostefat:

1. Varm Camembert med Honningnøtter, Fiken og Bjørnebær

En kjempegod osterett som kveldssnacks til hele familien. Sett den frem på bordet og la folk forsyne seg selv.

2. Ostefat (med vintips!)

Forslag til et enkelt og godt ostefat, med ostetyper og godt tilbehør.

Kaker, snacks og andre godsaker:

1. Boller

Boller hører påsken til uansett om du er på tur, foran peisen, i solveggen eller i bilen. Bruk denne basisoppskriften og putt inni det du har lyst på; rusiner, sjokolade, vaniljekrem, eller kanskje rett og slett bare slik de er:)

2. God Gammeldags Eplekake

Denne kaken har jeg fått utrolig mye god tilbakemelding på, og er en av mine favorittkaker. Enkel er den også.

3. Müslibar med Sjokoladetrekk

Lag din egen kjempegode turbar med mye tørket frukt, müsli og mørk sjokolade. namnam!

4. Eple- og Kanelsnurrer

Lag noen kjempegode hvetesnurrer i påsken. Disse egner seg både i tursekken og i solveggen, og vil nok glede både store og små.

5. Konfekt

Ta en titt på denne linken for å se tips til forskjellig konfekt. Du finner blant annet Konjakktrøfler, Baylieskonfekt med Mandelstrø, After Eight Konfekt, Mandelkonfekt, Aprikoskonfekt og noen andre forslag.

6. Appelsinkjeks med Sjokolade

Disse er kjempeenkle og er laget på 1-2-3! De ble “oppfunnet” til jul, slik som konfektene ovenfor, men egner seg like godt (om ikke bedre) til påske:)

7. Sitronis med Vanilje

Riktig farge, riktig smak, og riktig godt! Enkelt er det også, men det er greit å ha tilgang på en elektrisk visp for å lage eggedosis med en hjulvisp (som mange kanskje må ta til takke med på en hytte) er tidkrevende…;)

8. Brownie med Nøtter og Sjokolade

Hvis noen hadde spurt oss om å lage Husets Kake så hadde de fått denne servert. Den er laget mange ganger og blir helt sikkert laget i påsken i år også. Seig og klissete slik brownies skal være:)

9. Muffins til glede for de minste

Har du lyst å glede de minste litt ekstra i påsken, eller har du kanskje  en bursdag som skal feires? Disse åleier å være kjempepopulære:)

Jeg håper du har funnet litt inspirasjon til å lage noen godsaker i påsken. Bruk den ekstra tiden som følger med en ferie til å kose deg med både lagingen og spisingen. For tips til forretter og hovedretter, se eget samleinnlegg for dette.

Ha en riktig GOD PÅSKE!

Hilsen Mariann:)

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Påskefavoritter – Middag (forretter og hovedretter) | MariannMat - 29. mars 2012

    […] Påsken står for dør og vi gleder oss til mye god mat både på tur og foran peisen. Her er mine forslag til gode forretter og hovedretter som passer til denne høytiden. Se eget samleinnlegg for påskefavoritter med dessert og søtsaker. […]

  2. Påskeaften – 3 retters meny + “stafettmat”! | MariannMat - 6. april 2012

    […] FORRETTER OG HOVEDRETTER           DESSERT, OST, KAKER og KOSEMAT […]

Leave a Reply