Dourade er en havabbor som er mye brukt i middelhavsmat. Den er kjempegod på smak, er enkel å rense og ser delikat ut på fatet. Denne rettet er ganske kjapp å lage og når fisken er renset er halve jobben gjort.
Kjøp fersk dourade i butikken eller hos en fiskeforhandler. Det varierer hvilken fisk de får inn så spør gjerne i begynnelsen av uken når douraden kommer slik at du kan sikkre deg så mange du trenger. Størrelsen på fisken varierer også naturligvis, men oftest kommer de på rundt 400 g per fisk og det er passende til en person siden mye går bort i skinn, ben og innmat.
Til to porsjoner trenger du:
- 2 dourader på ca. 400g hver
- 1 ts cayennepepper
- 1 sitron
- 2 ss havsalt
- 2 cm pepperrot
- 1 dl creme fraiche
- salt og pepper
Gresk potetsalat:
- 10 amandinepoteter
- 1 ss olivenolje
- 10 perletomater
- 1/2 rødløk
- 40 g fetaost
- 1 neve friske basilikumblader
Start med å skrape av de blanke skallene på fisken med en kniv under rennende kalt vann. Rens fisken ved å snitte på tvers rett bak gjellene. Skjær så et ca 1 cm dypt snitt fra endetarmsåpningen frem til tverrsnittet bak gjellene. Fjærn innmaten og det gråe skinnet på innsiden av filetene. Ned mot ryggraden til fisken er det en hinne du skal stikke hull på og fjærne. Vask fisken godt i rennende kalt vann før du legger den på et fat.
Smør innsiden av fisken med saften fra en halv sitron. Snitt skinnet på den ene siden og legg i sitronskiver som på bildet over.
Kok opp potetene, vend de i olivenolje og avkjøl. Del tomatene i to og rødløken i skiver. Bland rødløk, tomater, poteter, fetaost og basilikumblader til en salat.
Bland creme fraiche med raspet pepperrot og salt og pepper til en pepperrotsaus.
Legg fiskene i en fiskerist på grillen og grill i ca 15 minutter.
Server grillet dourade med gresk potetsalat og pepperrotsaus.
Vel bekomme!
14. juli 2011
Fisk og Skalldyr, Sauser