Spaghettini med Salmalaks, Kapers og Avocadosaus

27. september 2011

Fisk og Skalldyr, Pasta

Etter en gjennomgang i fryserens fant jeg spaghettinien fra forrige runde med pastamaskinen, og den ble i dag foredlet til en sunn og enkel middag. Spaghettini er lillebroren til den vanlige spaghettien og forskjellen er rett og slett tykkelsen på pastaen, spaghettinien er enda tynnere. Spaghetti(ni) serveres i Italia som oftest sammen med tomater, urter, grønnsaker og en type lett kjøtt som kylling, fisk og skalldyr. Utenfor Italia har det også blitt vanlig å servere spaghetti med kjøttboller, men dette er altså ikke tradisjonelt vanlig i pastaens hjemland.

Denne pastaretten er sunn, enkel og kjempegod!

Til to store og en liten trenger du:

  • 250 g tørr pasta
  • 300 g Salmalaks
  • 2 store never tomater i biter
  • 3 ss kapers
  • litt sitronsft
  • 1/2 rødløk i biter
  • 1 neve frisk basilikum

Avocadosaus:

  • 1 moden avocado
  • saften fra 1/2 sitron
  • salt og pepper
  • 3 ss olivenolje

kutt tomatene og løken i biter og bland dem med kapers og lettrevne friske basilikumblader i en skål. Press oppi litt sitronsaft og la det stå.

Kok opp rikelig med vann til pastaen. Tilsett litt salt og litt olivenolje i vannet.  Stek laksen i litt olje i en panne til du har fått en fin gyllen stekeskorpe. Snu laksen og stek den videre i 4-5 minutter på middels – svak varme. Når vannet koker legger du oppi spaghettinien. Den er al-dente når den stiger til overflaten. Du kan selvfølgelig bruke vanlig spaghetti fra butikken, men må da beregne lengre koketid siden det er tørr pasta.

Avocadosausen lager du ved å bruke en stavmikser og blande sammen alle ingrediensene.

La pastaen renne av i et dørslag og rør inn avocadosausen og tomatblandingen.

Server spaghettini med salmalaks, kapers og avocadosaus.

Vel Bekomme!

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply