Kyllingsuppe med Grønnsaker og Timian

27. september 2011

Fugl, Salater og Grønnsaker

Når høstens mørke kvelder og kjølige vinder stryker om hushjørnet, og man kommer hjem litt småfrossen både på fingre og tær fordi man ikke helt har innsett at sommeren er over for godt, frister det med rykende varme supper som denne. I tillegg til å være god og sunn, er denne både rask og enkel å tilberede, og den byr på mange av sesongens ferske grønnsaker.

 

 

Til 4 personer trenger du:

  • 1 liter hønsebuljong
  • 300 g kyllingfilet
  • 200 g gulerøtter
  • 150 g kålrot
  • 1 stk purreløk
  • 100 g aspargestopper
  • 150 g blomkål
  • 4 stk soltørkede tomater
  • 3 ss frisk timian
  • salt og pepper

1 ss til steking av kyllingDel kyllingen i små biter og stek de gylne i oljen. Sett til side.

Kutt grønnsakene i passe biter. Jo mindre biter du kutter dem i jo kortere er koketiden. KOk opp hønsebuljongen og tilsett gulerøtter og kålrot, la det småkoke i 5 minutter. Tilsett så blomkålbuketter og småkok et par minutter til før du tilsetter de øvrige ingrediensene og kyllingen til slutt. Smak til med salt og pepper.

Server rykende varm suppe smmen med et godt brød.

Vel Bekomme!

 

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Urtebrød med Valnøtter | MariannMat - 14. desember 2011

    […] Kyllingsuppe med grønnsaker og timian. Share this:FacebookE-postSkriv utMerTwitterLik dette:LikeBli den første til å like denne […]

Leave a Reply