Kremet Pastasalat med Stekt Laks

21. juni 2013

Fisk og Skalldyr, Pasta

Deilig og mettende salat

Dette er en smakfull og rask pastasalat og er både frisk og fyldig på en gang. Ved å blande smakfulle små tomater, basilikum og ristedepinjekjerner inn i den kremete pastaen får du noen spennende munnfuller sammen med den stekte laksen som legges i biter over salaten.

Til to store og en liten trenger du:

  • 250 g pastaskruer
  • 250 g laksefilet
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 2 dl lettrømme
  • 1 ts sitronsaft
  • salt og pepper
  • 3 ts basilikumpesto
  • 3 ss ristede pinjekjerner
  • 10 små tomater delt i to
  • 2 never babyleaf salat
  • maldonsalt
  • foccacia eller annet godt brød til servering

Bland sammen rømme, basilikumpesto, sitronsaft, og salt og pepper. Rist pinjekjernene i tørr panne til de er gylne. Vask og kutt tomatene og bland med babyleafsalaten. Dryss over litt salt.

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Stek laksefileten i olje på middels til høy varme i 2-3 minutter på hver side eller til den er gjennomstekt. Når du trykker lett på den skal du se at den flaker seg lett.

Vend pastaen inn i rømmen sammen med salaten og pinjekjernene til en kremet pastasalat. Legg fine flak av laksen rundt omkring på salaten og server med varm foccacia.

Vel Bekomme!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply