Hummer med syrlig Eple- og Dillsalat

15. desember 2012

Fisk og Skalldyr

Vel Bekomme!

Hummer smaker kjempegodt hele året og dette er en råvare jeg har svært stor respekt for og egentlig ønsker å tukle minst mulig med. Smaken av naturell hummer er fantastisk god og kan løftes av enkelt tilbehør. Herer en variant hvor jeg har laget en syrlig, frisk og sprø salat av grønne epler, rødløk. sitron og dill. Hummeren serveres på en loffskive, denne salaten og majones. Enkelt, greit og fantastisk godt! Denne retten egner seg også svært godt som forrett, og da beregner du naturligvis mindre per person.Til to personer trenger du:

  • 2 hummere
  • 1 grønt eple
  • 1 rødløk
  • 1 neve hakket frisk dill
  • 1 ss sitronsaft
  • majones
  • loff

Hvis du koker hummerne selv: Kok opp rikelig med godt saltet vann. Legg hummerne oppi og la den få et raskt oppkok. Har du store hummere kan det være lurt å ta en av gangen. Dra kjelen av platen og la hummeren trekke i ca 12-15 minutter til fargen er fin og rød. Hvis du ikke ønsker å koke hummerne selv kan du kjøpe ferdigkokte.

Del hummeren midt på magen ut til halen

Legg hummerne på ryggen og del den i to på langs fra hodet og bakover mot halen. Ta ut paven og eventuelt den innmaten du ikke ønsker å spise. Ta ut halebitene og knekk klørne med en nøtteknekker eller hammer og ta ut det saftige kjøttet.

Finhakk eple og rødløk og bland med dill og sitronsaft.

Anrett hummerhale og klør på en loffskive med frisk og syrlig eple- og dillsalat, og majones. Server gjerne en god hvitvin til.

Vel Bekomme!

 

 

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply