Pepperbiff med Pomme Noisette, Bearnaisesaus og ovnsbakte Tomater

7. november 2011

Okse, Sauser, Uncategorized

En klassiker til ære for min kjære kommende mann! Kombinasjonen av en god og saftig biff, pomme noisette og bearnaisesaus går rett hjem hos de fleste menn, så dette kvalifiseres til et skikkelig herremåltid:) Jeg liker godt denne kombinasjonen selv også, og selv om retten er både mektig og ikke akkurat mager, må man unne seg mat som dette innimellom.

Potetene burde jeg strengt tatt ha puttet i frityrkokeren, men jeg droppet det denne gangen. Vi er “velsignet” med en brannalarm som sier ifra i tide og utide, og jeg tror den hadde sagt ifra mer enn én gang om jeg begynte med frityrkokeren. Resultatet ble bra likevel, de ble sprø utenpå og myk inni, men får naturligvis ikke den gode frityrsmaken vi kjenner fra de vi kjøper i butikken. Til gjengjeld er disse da hakket sunnere. Kanskje prøver jeg meg på frityrkokeren neste gang, så får bare naboene holde ut om det blir litt uling.

Til to store og en liten trenger du:

 • 350 g biff
 • 4-5 ss flerfarger pepper
 • 1 egg
 • 2 never brokkoli
 • 3 tomater
 • 1 stor neve revet hvitost
 • litt tørket oregani
 • salt og pepper

Pomme Noisette:

 • 450 g poteter
 • 2 ss usaltet smør
 • ca. 1 /2 dl matfløte
 • salt og pepper

Bearnaisesaus:

 • 2 sjalottløk
 • 5 ss hvitvinseddik
 • 4 ss vann
 • 4 ts tørket estragon
 • 3 eggeplommer
 • 175 g usaltet smør
 • salt

Du kan godt varme tomatene samtidig

  Skrell og kutt potetene i små biter og kok de til de blir møre. Sil av vannet i et dørslag, mos med en potetmoser og rør inn smør til det har smeltet. Tilsett en passe mengde matfløte til du får en seig og litt tykk konsistens på mosen. Smak til med salt og pepper. Rull små baller av potetmosen i hendene dine og legg de på et stekebrett. Stek potetene i ovnen på 220 °C, mens du med jevne mellomrom rister på stekebrettet slik at potetballene flytter seg. Stek til de har fått en gyllen og litt sprø overflate.

Bak i ovn til osten er gyllen

Kutt tomatene i to midt på og sett de i en ildfast form som på bildet. Strø revet ost, oregano og salt og pepper over. Bak de i ovnen på 220 °C på nederste rille. Flytt de øverst til slutt for å få en gyllen farge. Beregn ca 15 minutter.

Bearnaisesausen lager du ved å kutte sjalottløken i små biter og koke på svak varme sammen med hvitvinseddik, vann og estragon. Hvis du bruker frisk estragon kan du tilsette urtene mot slutten. Sil blandingen når den har småkokt i 5 minutter. Smelt smør og hell det over i en liten skål. La smøret hvile uten at temperaturen synker for mye, men til at det hvite i smøret har sunket til bunnen.Bland eddikkblandingen og eggeplommer. Sett blandingen i vannbad og tilsett smøret litt etter litt mens du pisker raskt. Prøv å unngå at det hvite i bunnen av smørskålen blir med. Pisk til sausen har tyknet litt.  Smak til med salt.

Vend biffen i sammenvispet egg på begge sider og vend den deretter i pepperblandingen. Hvis du bruker hele pepperkorn hakker du dem opp før du vender biffen i det. Stek biffen på høy varme i rikelig med smør. For medium stekt biff steker du den til det kommer blod opp på den ene siden, snur den og steker den til det kommer blod opp på den stekte siden. For en godt stekt biff kan du steke den raskt på begge sider på høy varme for så å skru ned varmen og steke den i 5-6 minutter på hver side. Dette varierer med tykkelsen på biffen. La biffen hvile i 5-10 minutter før du skjærer i den.

Når maten begynner å bli klar koker du opp brokkoli i lettsaltet vann med litt smør i. Sil av vannet når de er ferdig.

Server pepperbiff, med pomme noisette, bearnaisesaus, ovnsbakte tomater og brokkoli, og server gjerne en god og fyldig rødvin til.Vel Bekomme!

, , , , ,

Følg bloggen min

Registrer e-postadressen din og få daglige oppskriftstips!

3 Responses to “Pepperbiff med Pomme Noisette, Bearnaisesaus og ovnsbakte Tomater”

 1. Katrine BB Says:

  Første gangen jeg har sett en oppskrift på Noisetter, så dette skal jeg teste ut i morgen 😀

  Reply

  • Mariann Says:

   Hei Katrine BB. Håper du blir fornøyd med oppskriften. husk at disse ikke smaker som de som er frityrstekte. Som jeg skriver i innlegget er disse laget i ovnen og får ikke en fult så sprø overflate som de som puttes i frityrkokeren, men til gjengjeld er de veldig gode og er en litt sunnere variant:) Skriv gjerne inn hva du mener etter at du har prøvd den. Hilsen Mariann:)

   Reply

 2. Katrine BB Says:

  Da har jeg fått lagd de og smaken var kjempe god, men formen ble ikke helt riktig 😀 De fløt litt utover i ovnen, men det kan jo være fordi jeg ikke fulgte oppskriften helt riktig, men heller smakte og rørte meg frem. Disse skal jeg lage flere ganger fremover og har fått plass i kokeboka mi 😀 Syns de er mye bedre enn de man kan få fritert, for den frityr olja blir litt ekkel til en god biff middag syns jeg 😀 Liker da bedre stekte poteter i ovnen til den retten 😀 Men noe jeg lurte på er hva skal ovnen stå på? Varmluft eller over og under varme?

  Reply

Leave a Reply