I dag fikk jeg lyst å lage noen gode middagsbrød med tre av mine favorittsmaker; parmesan, tomat og basilikum. Resultatet ble disse som jeg har valgt å kalle Parmesanbrød og som passet fint til dagens pastamiddag. Ingrediensene i brødene trekker tankene automatisk mot middelhavsmat, og de passer veldig godt til både pasta, salat og gryteretter. Det er morsomt når noe man bare improviserer seg frem til viser seg å bli kjempegodt, og ekstra gøy er det når Lars-Erik og Mali nesten krangler om hvem som skal ha siste biten av disse til middag:)Disse er ypperlige å ha på lur i fryseren og ser veldig delikate ut når de bakes og serveres i porsjonsformer.
Til 8 porsjonsbrød trenger du:
- 100 g sammalt hvete
- 300 g hvetemel
- 1 ts salt
- 3 dl lunkent vann
- 1/2 pk gjær
- 25 parmesan
- 1 stor hakket tomat
- 2 soltørkede tomater i biter
- litt frisk basilikum
Bland alt det tørre i en bakebolle. Rør ut gjæren i vannet og hell vesken i det tørre. Bland sammen og elt godt til du har en myk og smidig deig. Sett til heving i ca 1 time.
Ta ut deigen og form den til en rund ball. Kjevle deigen ca 2 cm tykk og smør en blanding av soltørkede tomater, tomater og basilikum utover deigen. Rull deigen sammen til en pølse. (Hvis du ikke har slike små former som jeg har brukt kan du godt steke brødet som det er nå, på 200 °C i ca. 25 minutter. Husk å etterhev i 30 minutter først).
Skjær ca. 3 cm tykke skiver av brødet og legg i formene. Etterhev i ca. 30 minutter i varmluftsovn på litt under 50 °C.
Skru opp temperaturen og stek på 200 °C i 10 minutter.
Server parmesanbrød med tomat og bsailikum til en god pastamiddag som for eksempel denne.
Vel Bekomme!
Så gode disse ser ut. Hadde nok blitt populære hos meg
Så bra:) gi meg gjerne tilbakemelding om du prøver oppskriften:) hilsen Mariann.
Tilbaketråkk: Enkel Kyllinglasagne – med smak av Middelhavet | MariannMat
Tilbaketråkk: Kjøttboller med Chilli i Tomatsaus og Pasta | MariannMat
Tilbaketråkk: Lakselasagne med Basilikumpesto og Fetaost – rask og enkel! | MariannMat
Tilbaketråkk: Kyllingpai med Brokkoli og Fetaost | MariannMat
Tilbaketråkk: Kyllingsalat – summer edition 2012 | MariannMat
Tilbaketråkk: Parmasalat med Melon, Tomat og Fetaost | MariannMat