Denne enkle og kjempegode pastaretten tror jeg alle barn vil like, og voksne vil nok ikke ha noe i mot den de heller. Dette er en lur måte å få i barn grønnsaker på, noe som har høy prioritet hjemme hos oss. Det går litt opp og ned hvor ivrig Mali er på grønnsaksfronten for tiden, men denne gikk ned på høykant. Beregn ca 20 minutter på lagingen og 20 minutter i ovnen, så har du en enkel og god hverdagsmiddag i boks.
Til fire personer trenger du:
- 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
- litt olje til steking
- 1 fedd hvitløk
- 400 g tørr makaroni
- 2 ss tomatpuré
- 10 små tomater
- 1 liten rødløk
- 3 gulerøtter
- 1 søtpaprika
- 1/2 grønn paprika
- 1 ss tørket basilikum
- 10 – 15 grønne oliven
- 3 ss fetaost i terninger
- salt og pepper
- ca 200 g revet hvitost
- parmesan til servering
- en god og fyldig balsamicodressing
- frisk basilikum
- evt. et godt brød til.
Sett ovnen på 200 °C. Sett på vann og kok makaronien etter anvisning på pakken. Stek kjøttet i en panne sammen med olje og hvitløk. Rør inn tomatpuré, tørket basilikum og eventuelt litt vann om det er litt tørt. Hakk tomater, rødløk, gulrot og paprika og tilsett i kjøttet. La det småputre til makaronien er ferdig. Rør inn oliven, fetaost og smak til med salt og pepper.
Legg makaroni og kjøttfyll lagvis i en ildfast form og topp alt sammen med revet hvitost. Gratiner i ovnen i ca 20 minutter til osten er gyllen og fin.
Server makaroniformen med nyrevet parmesan, balsamicodressing, en kvast basilikum og godt brød.
Vel Bekomme!
8. mars 2012
Farsemat, Pasta