I Førkveld som finalist i konkurransen om Norges Hjemmekokk 2012

8. mars 2012

Diverse

Bilde hentet fra www.nrk.no

Onsdag 7 mars var jeg gjest i Førkveld på NRK1 sammen med Arve Serigstad, og jeg er nå en ny og spennende erfaring rikere. Dagen startet med å stå opp tidlig for å ta fly til Bergen. Jeg sminket og fikset meg før jeg dro, for lite visste jeg om at jeg fikk en egen sminkedame som skulle “pudre” meg før sending. Etter en laaaang dag med reise, handling av nøye utvalgte ingredienser, lunsj på Hanne på Høyden (som er en superkoselig restaurant/café i Bergen sentrum som serverer fantastisk mat og har hjemmebrygget øl), mer handling, forbereding av noe av maten før sending, og ikke minst litt mental forberedelse på at dette skulle være en direktesending, så var det fantastisk deilig å ta frem den sjokoladen som hadde ventet i vesken min hele dagen og sette seg i sminkestolen og bare bli “stesjet”. Ikke hver dag det skjer nei, så det må man nyte. Men så var det sending og skuldrene som var avslappet i sminkestolen ble plutselig litt mer anspent igjen:)

Selve sendingen gikk veldig bra, jeg syns faktisk det gikk veldig fort – plutselig var vi ferdige. Og det var en utrolig lettende følelse, og ikke minst et skikkelig adrenalinkick etterpå. Sendingen kan du se her: http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/299610/

Etter sending tikket det inn sms og meldinger på Facebook fra utrolig mange i familien, venner og bekjente, og jeg må si at jeg er helt rørt av at så mange engasjerer seg på mine vegne. Tusen takk alle sammen:)

Til slutt vil jeg skryte av crewet i NRK både før, under og etter sending. Både kamerafolkene, regisør og alle de andre var kjempeflinke til å forklare hvordan det skulle være og viste stor forståelse for de tusen spørsmål jeg kom med før sending. En ting er jo at jeg lurte på hvordan programmet skulle være, men når man er født nyskjerrig kommer det også andre spørsmål om hvordan ting fungerer i et studio og da må man jo spørre når sjangsen byr deg. Dette var i alle fall en utrolig spennende opplevelse som jeg er veldig glad for å ha opplevd. Takk til Arve Serigstad, som med sitt avslappende og hyggelige vesen var en sterk bidragsyter til at jeg var relativt rolig i løpet av dagen, og til NRK for at vi fikk komme på besøk.

Mariann:)

 

 

, ,

2 Responses to “I Førkveld som finalist i konkurransen om Norges Hjemmekokk 2012”

  1. Katrine Says:

    Gratulerer! Ser veldig fortjent ut!! Liker bloggen din 🙂

    Reply

Leave a Reply