Deltager i Årets Hjemmekokk 2012 i Matfestivalen Forsmak

24. februar 2012

Diverse

 

Bildet er hentet fra Facebooksiden til Matfestivalen Forsmak

Jeg er plukket ut som deltager i regionsfinalen om å bli Årets Hjemmekokk 2012 som arrangeres som en del av Matfestivalen Forsmak ved Mathallen Oslo 2 -3 mars. Det er en uhøytidelig kokkekonkuranse mellom fire deltagere som skal kjempe om plassen i finalen, hvor vinneren igjen skal kjempe mot vinnerne fra Sverige og Danmark. Hovedpremien er en studie- og inspirasjonsopphold på kjøkkenet til noma i Köbenhavn, som er kåret til verdens beste restaurant to år på rad.

Selve konkurransen skjer ved Hovedscenen i Mathallen lørdag 3. mars kl 11:00. Der skal vi tilberede en hovedrett basert på ytrefilet av svin og en dessert basert på eple. Vi har 70 minutter på tilberedelsen og alt skal naturligvis lages fra bunnen av. Dommerne er Lise Finckenhagen, Magnus Tvedt-Øresland og Trine Sandberg. Vinneren får også lage sin rett på Førkveld på NRK torsdag 7.mars.

Utenom kokkekonkurransen er det mye morsomt å finne på på matfestivalen. Alt fra kokkekurs for barn, gratis økologisk frokost og øl- og vinkurs står på planen. Bondens Marked er der fra 12-18 hele lørdagen også. Ta en nærmere titt på programmet her. Hvis du bor i byen eller er i nærheten anbefaler jeg å stikke innom matfestivalen. Mye morro for både store og små.

Hilsen Mariann:)

 

,

No comments yet.

Leave a Reply