Lettvint Tacopizza

5. november 2012

Meksikansk, Meksikansk, Nasjonalitet, Pizza

Hvis du vil ha en kjapp tacomiddag som i tillegg er gøy å lage sammen med barna er dette en god idè. Denne retten er et resultat av en gratis vareprøve jeg fikk tilsendt av Santa maria i posten, hvor de ville promotere sine nye tacopizza ingredienser, som pizzatortilla (litt tykkere), en rømmesaus med koriandersmak og en tomatsaus. I utgangspunktet er dette imot min filosofi om at man kan lage alt dette mye bedre selv og uten tilsetningsstoffer, men det er vel ingen regler uten unntak. Familien Straume-Smiths vurdering av Santa marias nye tacopizza kit, er at pizzatortillaen fungerte veldig bra som en lettvindt pizzabunn og den bobler fint når du steker den i ovnen. Sausene var vi ikke så fornøyde med, og spesielt den rømmebaserte sausen lager vi bedre selv. Men har du dårlig tid og vil raskest mulig i sofaen, kan man bruke slike snarveier, men det sitter langt inne å si det;) ….uansett, her kommer en oppskrift på en kjapp og enkel tacopizza, basert på de ovenfornevnte produktene.

Til to store og en liten trenger du:

 • 1 pakke pizzatortilla
 • 1 boks tomatsaus ( du trenger ikke hele)
 • 200 g karbonadedeig
 • 1/2 pose tacokrydder
 • litt mais på boks
 • noen små tomater
 • rødløk i ringer
 • litt rød chilli
 • 4 never ferdigrevet mozzarella
 • olivenolje
 • frisk oregano (kan sløyfes)

Til Mali sin favoritt trenger du også avocado og kokt skinke.

For familieverksted kan du kutte de ingrediensene som skal kuttes ferdig og sette på bordet og tilberede fyllet, og legge en pizzabunn til hver person. Så er det bare for alle familiemedlemmene å komponere sin egen pizza. Her må du selvfølgelig bare tilpasse fyllet ettersom hva dere ønsker og liker. Nedenfor er oppskriften på to av våre utgaver.

Tacopizza a-la-Herr og Fru Smith:

Stek karbonadedeig og tilsett tacokrydder sammen med litt vann og la det småputre et par minutter. Fordel 2-3 ss tomatsaus utover pizzabunnen, og strø en neve mozzarella over. Fordel litt tacokjøtt på pizzaen og legg på mais, rødløk, chilli og halve tomater. Stek pizzaen på 250 grader i 6-7 minutter. Server med frisk oregano.

Superpizza a-la- Mali:

Denne pizzaen var Mali sin versjon og gikk ned på høykant. Fordel litt tomatsaus her og der på pizzabunnen og en god neve mozzarella over sausen. Legg mais på helt bestemte plasser èn og èn slik at du får de akkurat der du ønsker, og kast på en liten neve kokt skinke. Avocadoene legger du ytterst i den ene kanten;) Takk nei hvis noen spør om du skal ha salt og pepper:) Stek pizzaen i ovnen på 250 grader i 6-7 minutter. Server med ketchup og uten friske urter:)

Ha et super familieverksted og kos dere med “hjemmesnekkret” pizza:)

Vel Bekomme!

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply