Her er oppskriften på en kjempegod lammefrikassè. Har du for eksempel kjøttrester etter en festmiddag med lammelår er dette en fin rett som kan lages av dette, eller du kan kjøpe lammekjøtt og skjære det er passe store biter. Dette er en god, billig og relativt enkel hverdagsrett som anbefales til både store og små ganer:)
Til to store og en liten trenger du:
- 400 g lammekjøtt
- vann
- 2 ss hvetemel
- 2 ss smør
- 2 dl fløte
- 2 store poteter, skrelt i terninger
- 1 gulrot, skrelt i terninger
- 1 rød løk i båter
- 1/3 kålrot i terninger
- 1/2 purre i ringer
- 2 laurbærblad
- sort pepper
- rosenkål, delt i to (kan sløyfes)
- salt
- frisk dill
- flatbrød
Ha kjøttet, gulrotterninger, laubergbladene, pepper og løken i en kjele. Hell på vann til det såvidt dekker innholdet i kjelen. La kjøttet koke seg mørt hvis du har helt ferskt kjøtt, hvis du bruker rester trenger du ikke bruke så lang tid. Jeg brukte rester fra lammelår og lot det koke i ca 20 minutter til grønnsakene var møre.
Klargjør resten av grønnsakene og kok først poteter og kålrot i 20 minutter før du tilsetter purre og rosenkål på slutten da disse ikke trenger å koke så lenge.
Ta frem en annen kjele til hvit saus. Smelt smør og jevn med hvetemel med en visp. Tilsett fløten og rør godt rundt. Tilsett kraft fra kjøttkjelen litt etter litt og la det koke opp mellom hver gang. Gjør dette til du har en passelig konsistens på sausen, og sett sausen til side.
Hell av resten av kraften fra kjelen med kjøttet i og ha kjøttet sammen med grønnsakene i et serveringsfat. Server lammefrikassè med fløtesaus og dill på toppen, og gjerne litt flatbrød ved siden av.
Vel Bekomme!
26. oktober 2012 at 16:04
Bra blogg, Mariann!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no
Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [æ] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg