Gnocci, eller Strozzapreti (prestekveler) som det kalles i Toscana, er både godt og kjempebillig. I noen land i Sør-Amerika er det vanlig å spise gnocchi dagen før lønningsdag, siden dette lages av få og billige ingredienser.
Denne varianten er tilsatt ricottaost, som er veldig vanlig i nordlige Italia, og det gir gnocchien en mykere og saftigere tekstur.
Til 4 personer trenger du:
- 200 g hvetemel
- 220 g ricotta
- 3 eggeplommer
- 25 g revet parmesan
- 1/3 revet muskatt
- salt og pepper
Tomatsaus:
- 700 g hermetiske plommetomater (du kan godt bruke grovhakkede tomater på boks også, men velg en god variant)
- 1 liten neve basilikum
- 6 s olivenolje
- 1 hvitløksfess
- 1 rød chilli
- 1-2 ss tomatpurè
- salt og pepper
Stek finhakket hvitløk i olivenolje i et par minutter. Tilsett finhakket chilli og tomatpurè. Tilsett tomatene og la det småkoke et par minutter. Smak til med basilikum, salt og pepper. Du kan også velge å kjøre tomatsausen fin med en stavmikser, kanskje barna foretrekker sausen uten klumper;)
Gnocchien lager du ved å blande alle ingrediensene godt til en deig. Del deigen i passe 3-4 deler og rull de på en godt melet kjøkkenbenk til en pølse som er ca 2 cm tykk. Bruk en skarp kniv og kutt i ca 1 m biter alik at de formes som små gnocchier.
Rett før servering legges gnocchiene i kokende lettsaltet vann til de flyter, da er de ferdige.
Sil av vannet og hell gnocchiene raskt over i tomatsausen.
Server straks med nyrevet parmesan og eventuelt litt brød til.
Vel Bekomme!
10. november 2015
Middag, Nasjonalitet