Vegetarlasagne med syrlig Spinat- og Ricottasaus

12. november 2015

Ukategorisert

Vegetarlasagne med Ricotta og SpinatDette er en av mine favorittlasagner, og en som tilbyr noe litt ekstra. Som med annen lasagne tar det tid å jobbe frem gode sauser, men til gjengjeld kan du sitte og kose deg mens lasagnen gjør seg ferdig i ovnen. Denne lasagnen lages av tre sauser, hvorav den ene er veldig enkel å lage. Det som gjør denne så spesiell er den syrlige smaken av sitron sammen med fyldige smaker du kjenner igjen fra før som ost, pasta og bechamelsaus. Denne anbefaler jeg på det sterkeste at du prøver!

Dette er en super “gjestemat” og jeg gir deg oppskriften på en langpanne. Men du kan godt fordele i porsjonsformer om du skal være litt ekstra “fin på det”:)

Til en langpanne trenger du:

Rød saus:

  • 10 stk gulrøtter, finkuttet
  • 5 gule løk, finkuttet
  • 12 hvitløksfess, finkuttet
  • 8 stenger selleri, finkuttet
  • 2 ss smør
  • 3 ss olivenolje
  • 5 ss hvitvinseddik
  • 3-5 dl tørr hvitvinVegetarlasagne med Ricotta og Spinat (2)
  • 5 ss tomatpurè
  • 10 bokser hakkede tomater
  • 1 potte frisk basilikum, finhakket
  • 1 potte frisk timian, finhakket
  • 10 ss soltørkede tomater
  • 5 ss paprikakrydder
  • salt og pepper

Bechamelsaus:

  • 150 g smør
  • 6 ss hvetemel
  • 1,5 – 2 l melk
  • 1 revet muskattnøtt
  • salt og hvit pepper
  • 4 store never revet parmesan

Spinat- og Ricottasaus:

  • 9 ss smør
  • 1 kg spinat (den blir mye mindre når den varmes)
  • 1 hel muskattnøtt (Funfact: Muskatt fremmer smaken til spinaten)
  • 5 bokser ricotta
  • 5-6 sitroner, skall fra alle, saft fra 3
  • Salt og pepper

I tillegg trenger du:

  • Pastaplater (beregn 4 lag)
  • 6 store never mozarella til topping
  • 3 store never parmesan til topping
  • Ruccola og fersk foccacia til servering

Slik gjør du:

Rød saus: Fres løk i olje og smør til den er myk og blank. Tilsett gulrot, selleri og hvitløk og fres videre i 3 minutter. Tilsett hvitvinseddik og kok til vesken er kokt inn. Tilsett hvitvin og kok 3-4 minutter før du tilsetter resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper. la sausen småkoke til gulrøttene er passe møre.

Bechamelsaus: Bechamelsausen lager du ved smelte smør og tilsette hvetemel til en jevning. Hell i litt melk med en gang du har rørt inn melet. Visp godt slik at du får ut eventuelle klumper. Tilsett melk litt etter litt ens det koker opp for hver gang. På denne måten får du en tykk og fin saus. Tilsett revet muskatt, og smak til med salt og pepper. Tilsett revet parmesan på slutten og rør så det smelter godt inn i sausen.

Spinat- og Ricottasaus: Smalt smør i en stor panne eller kasserolle. Tilsett spinaten og legg på lokk. Hvis det ikke er plass til all spinaten på en gang, tilsetter du mer etter hvert som den blir mindre. Tilsett revet muskatt og vend godt inn. Tilsett ricotta og smak til med salt og pepper og sitron.

Nå er alle tre sausene klare.

Pastaplatene: Disse anbefaler jeg å forkoke i oljet vann i 2-3 minutter, legge de på et klede (pass på så de ikke kleber i hverandre) før du legger de lagvis.

Sett ovnen på 200 grader.

Eksempel hvor jeg har laget den i porsjonsformer

Eksempel hvor jeg har laget den i porsjonsformer

Monter lasagnen ved å legge sausene og pastaplatene lagvis i formen. Husk å ha godt med olje i bunnen av langpannen før du starter med et lag pastaplater. Fortsett lagvis med sausene og pastaplatene. Ha mozzarella og parmesan på toppen og stek i ovnen i 30 minutter til osten er gyllen.

La lasagnen hvile 10 minutter før dere spiser.

Server lasagne med frisk ruccola og litt godt brød til. Jeg synes det er godt med en fyldig balsamico på også! Nam!

Kos dere, og vel bekomme!

 

 

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply