Dette er en kjempegod Eplekake som hyller høsten til det fulle! Den byr på smak av norske epler og gresskarfrø, og har smaker av både kanel, og mandler. Denne anbefales:)
Til en kake (23 cm) trenger du:
- 3 egg
- 3,5 dl sukker
- 1 dl eplemost
- 150 g smør, smeltet
- 4 dl hvetemel
- 1 dl creme freishe
- 2 ts bakepulver
- 3-4 røde norske epler
- 15 g gresskarfrø
- 20 g skivede mandler
- 15 g solsikkefrø
- 3-4 ss akasiehonning
- 3 ss sukker
- 3 ss kanel
Sett ovnen på 175 grader, over/under varme.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Ca 10 minutter i kjøkkenmaskin.
Smelt smør. Rist mandler og frøene i tørr panne til de blir gylne og lukter godt.
Tilsett eplemosten i det smeltede smøret.
Bland mel og bakepulver og sikt det inn i eggedosisen og rør forsiktig. Rør inn creme freishe og smørblandingen.
Dekk bunnen av en ringform med bakepapir og smør kantene med smør eller formfett. Hell halve røren i formen. Legg tynne epleskiver nedi formen slik at det dekker. Hell litt honning over i en tynn stråle og strø over sukker og kanel. Hell resten av røren i ringformen og dekk med et nytt lag med epler. Ha over sukker og kanel her også. Fordel frøene og mandlene over kaken og avslutt med en god porsjon honning i en tynn stråle over kaken.
Stek kaken i ovnen i ca 50 minutter. Stikk en grillpinne (evt. strikkepinne) inn i kaken og sjekk at den er gjennomstekt.
Server denne gjerne med en god vaniljeis. Nam!
God Baking!
25. november 2015
Kaker og Søtsaker