Dette er min favoritt gourmetburger og ble skapt til en ikke mindre passende anledning enn da min kjære mann skulle ha pokerkveld med gutta. Denne fikk mannfolka servert i første pokerrunde, hvor jeg derpå forlot kjøkkenet stille og rolig, tok meg av legging av barn og annet som jo seg hør og bør av en hustru, og lot de være i fred resten av guttekvelden:) ….må innrømme at det var ganske digg med en kveld alene foran sofaen med en saftig burger selv 😉
Til 12 burgere trenger du:
- 1,2 kg kjøttdeig / karbonadedeig
- 1 gul løk, finhakket
- 3 ts paprikapulver
- 2 egg
- 1 ss potetmel
- 1 ss tørket timian
- salt og pepper
- smør / olje til steking
BBQ-saus:
- 15 ss ketchup
- 9 ss worchestershire saus
- 12 ss sukker
- 4,5 ts paprikapulver
- 3 ts grillkrydder
- 6 ss flytende akasiehonning
- 6 ss eplecidereddik
- 1/2 ts røykessens
- sort pepper
Karamellisert rødløk:
- 3 rødløk, tynne ringer
- 3 ss smør
- 1 ss brunt sukker
- 1 ss rødvinseddik
Tilbehør:
- Burgerbrød
- Guacamole
- 12 skiver cheddarost
- grønn salat
- 4 solmodne tomater i skiver
- 2 pk bacon
- Syltet Cornichions (små hele syltede agurker)
Burgerne lager du ved å blande alle ingrediensene godt sammen. Rull de i 12 like store baller og press de i en burgerpresse, eller i håndflatene til de blir ca 1 cm tykke. Legg de på et matpapir klare til steking.
Rødløken lager du ved å først steke løken på middels varme i smør i 3 minutter. Tilsett eddik og brunt sukker og surr videre til løken er myk. Holdes varm til servering.
BBQ-sausen lager du ved å blande alle ingrediensene og småkoke til den blir litt tykkere i konsistensen, den skal ha ketchup-konsistens. Smak til med salt og pepper.
Burgerbrødene lager du i god tid, evt kjøper ferdige brød.
Klargjør alt tilbehøret slik at det er klart til anretting med en gang når du har stekt burgerne.
Guacamolen er viktig i denne oppskriften, og tilsett gjerne litt mer lime enn hva jeg har gjort i oppskriften det linkes til.
Bacon deles i passe store skiver og stekes sprøtt. La renne av på papir.
Burgerne stekes i olje/smør i varm stekepanne/grillpanne (evt. på grillen uten smør/olje) i ca 2 minutter på hver side. Legg en skive cheddar på burgeren når du har stekt den på den ene siden og flippen den over. Del burgerbrødene i to og stek innsiden av brødene raskt i pannen sammen med burgerne slik at brødene suger til seg litt av stekefettet.
Anrett på fat – dette er min prioriterte rekkefølge:
- Brød, guacamole, salat, tomatskiver, cornichions, burger m/ost, bacon, syltet løk, smør BBQ-saus på topp-brødet, og legg brødet på burgeren. Stikk en grillpinne av tre igjennom burgeren slik at den står støtt.
Vel Bekomme!
23. november 2015
Farsemat