Appelsinsyltetøy

23. januar 2012

Frukt og bær

Appelsiner er i sesong fra desember og frem til påske, det kjenner vi også på den søte smaken de har nå. Mange av oss forbinder appelsiner med påskeferien, men jeg synes disse små, orange, hærlighetene bær nytes litt oftere enn bare denne uken. De er en av våre viktigste kilder til C-vitamin og kan brukes i både smoothies, sauser, safting og sylting, og kanskje aller best er de naturell. Her har jeg laget appelsinsyltetøy og de som har lest de andre sylteoppskriftene mine har sikkert fått med seg at jeg ikke er så glad i klumper i syltetøyet, derfor kaller jeg dette syltetøy og ikke marmelade som kanskje er mer vanlig i sammenheng med appelsiner.

Dette appelsinsyltetøy er kjempegodt – en blanding av søtt og bittert – og uten klumper og skall:) Det skal riktignok en del sukker til for at det ikke skal bli for bittert etter min smak, men dette kan du justere selv.

Til ca. 4 glass trenger du:

  • 5 store appelsiner (ca. 900 g ferdig renset)
  • 5 dl sukker
  • 2 ss Certo fruktpektin (bruk frysepulver hvis du skal fryse syltetøyet)

Skjær appelsinene i to og fjern det hvite i midten og del den i båter. Bruk en skarp kniv og skjær ut fruktkjøttet fra hver båt og legg i en kasserolle. (Jeg bruker å veie kasserollen før og etter at jeg har hatt oppi fruktkjøttet, da vet du hvor mye fruktkjøtt du har og slipper ekstra oppvask). Når du har gjort dette med alle appelsinene kan du varme det opp på platen mens du rører. Tilsett sukker og fruktpektin og kok opp. La det småkoke i 5 minutter.

Hell blandingen i en blender eller bruk stavmikser, og kjør raskt til du har en jevn puré. Hell over på rene syltetøyglass, skru på lokk og avkjøl på kjøkkenbenken. Oppbevar i kjøleskap.

God Sylting!

, ,

Følg bloggen min

Registrer e-postadressen din og få daglige oppskriftstips!

No comments yet.

Leave a Reply