Hvitløksbrød

Her har du oppskruften på noen kjempeenkle og veldig gode hvitløksbrød som passer fint til pastaretter, salater og gryteretter.

Til et middels stort brød trenger du:

  • 250 g hvetemel
  • 1/4 pakke gjær
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 1/2 ts salt
  • 1 stort hvitløksfedd
  • 2 ts hakket frist kruspersille
  • 3 ts mykt smør

Rør ut gjæren i lunkent vann (evt bland tørrgjær med melet). Ha mesteparten av melet og salt i en bolle. Tilsett vann med gjær og elt sammen til en myk og smidig deig. Juster med resten av melet. Sett deigen til heving i ca. 45 minutter.

Ta ut deigen og form den til et avlangt brød. Elt godt her også. Skjær en stripe med en skarp kniv på langs midt på brødet og sett til etterheving i ca. 30 minutter.

Bland sammen smør, presset hvitløk og hakket kruspersille.

Stek brødet i ovnen på 250 °C i 5 minutter. Ta det ut og skjærlitt ned i brødet i midten slik at smøret smelter inn i brødet. Legg hvitløkssmøret i en stripe nedi brødet og stek videre i ca. 10 minutter.

Server deilige hvitløksbrød til for eksempel kremet pasta med salmalaks og oregano

Vel Bekomme!

3 tanker om “Hvitløksbrød

  1. AlottesVerden

    Hvitløksbrød er en favoritt her i huset til salater, supper og gryter….de er ofte fra frysedisken…
    Dine så mye bedre ut enn frysediskvarene, så dette MÅ prøves ut…

    Ha en fin uke
    Ann-Charlotte

    Svar
  2. Silje

    Prøvde denne i dag til en suppe etter å ha lest i bloggen din. Så enkelt og fantastisk godt! Myyye bedre enn kjøp 😉

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *