Her har du oppskruften på noen kjempeenkle og veldig gode hvitløksbrød som passer fint til pastaretter, salater og gryteretter.
Til et middels stort brød trenger du:
- 250 g hvetemel
- 1/4 pakke gjær
- 1,5 dl lunkent vann
- 1/2 ts salt
- 1 stort hvitløksfedd
- 2 ts hakket frist kruspersille
- 3 ts mykt smør
Rør ut gjæren i lunkent vann (evt bland tørrgjær med melet). Ha mesteparten av melet og salt i en bolle. Tilsett vann med gjær og elt sammen til en myk og smidig deig. Juster med resten av melet. Sett deigen til heving i ca. 45 minutter.
Ta ut deigen og form den til et avlangt brød. Elt godt her også. Skjær en stripe med en skarp kniv på langs midt på brødet og sett til etterheving i ca. 30 minutter.
Bland sammen smør, presset hvitløk og hakket kruspersille.
Stek brødet i ovnen på 250 °C i 5 minutter. Ta det ut og skjærlitt ned i brødet i midten slik at smøret smelter inn i brødet. Legg hvitløkssmøret i en stripe nedi brødet og stek videre i ca. 10 minutter.
Server deilige hvitløksbrød til for eksempel kremet pasta med salmalaks og oregano
Vel Bekomme!
Hvitløksbrød er en favoritt her i huset til salater, supper og gryter….de er ofte fra frysedisken…
Dine så mye bedre ut enn frysediskvarene, så dette MÅ prøves ut…
Ha en fin uke
Ann-Charlotte
Prøvde denne i dag til en suppe etter å ha lest i bloggen din. Så enkelt og fantastisk godt! Myyye bedre enn kjøp 😉
Hei Silje,
Så godt å høre:) Jeg er selvfølgelig helt enig med deg;) Hilsen Mariann.