Torsk er en kjempegod og mager fisk som kan brukes til mye. Januar er en av de månedene hvor torsken smaker alle best, men den er enkel å få tak i, både fersk og fryst, hele året. Her har du en oppskrift hvor torsken blir servert med grønnsaksrisotto og en syrlig sitrussaus. Dette er min torskefavoritt!
Til fire personer trenger du:
- 4 torskefileter (á 150 – 200g) u/ skinn og ben
- pepperoni i tynne skiver
- Sitronmelisse til pynt
Grønnsaksrisotto:
- 1 ss olje + 1 ss smør
- 250 g risottoris (kan bruke vanlig ris også)
- 2 store gulerøtter i små biter
- 1/2 rødløk i biter
- 7,5 dl grønnsakskraft
- 1,5 dl fløte
- salt og pepper
- gressløk
Sitrussaus:
- 1 ss smør
- 1/2 dl sitronsaft + skall fra 1/2 lime
- Saft og skall fra 1 lime
- 3 dl appelsinjus
- 1 eggeplomme
- 1 ts sukker
Start med sausen. Smelt smør i en kjele og tilsett saft og skall fra sitrusfruktene samt sukker. La dette reduseres til ca halvparten. Når dette er gjort visper du inn eggeplommen.
Sett ovnen på 180 °C. Når den er varm legger du pepperoniskivene på bakepapir og steke de i ca 10 minutter. Ta de ut og legg de på tørkepapir så fettet renner av. De blir sprø når de får tørket litt.
Mens du venter på at sausen skal reduseres lager du risottoen. Varm olje og smør i en stekepanne og vend inn risen. Tilsett gulerøtter og løk, og hell over litt og litt av grønnsakskraften slik at risen aldri er tørr, men heller ikke bader i kraft. Tilsett fløte og rør, og la risen småputre til all kraften og fløten er kokt inn. Rør inn ønsket mengde gressløk. Smak til med salt og pepper.
Når risottoen og sausen er ferdig holdes dette varmt mens du steker fisken.
Varm litt smør i en stekepanne. Stek torskefiletene på middels til sterk varme i 3-4 minutter på hver side. Dette varierer litt etter tykkelsen på filetene men den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk.
Server stekt torsk med grønnsaksrisotto, sprø pepperoni og sitrussaus. Pynt med en kvast sitronmelisse.
Vel Bekomme!
Tilbaketråkk: Påskefavoritter – Middag (forretter og hovedretter) | MariannMat