Plomme- og Aprikoschutney

29. september 2012

Frukt og bær

Det er sesong for plommer og aprikoser og disse får du nå kjøpt i mange farger og varianter. Her får du oppskriften på en kjempegod chutney laget på disse små godsakene som passer ypperlig til ostekvelder utover høsten:)

Til to små glass trenger du:

  • 4 store røde plommer
  • 2 gule aprikoser
  • 1/2 dl vann
  • 1/2 dl brunt sukker
  • 2 stjerneanis
  • 2 ss sitronsaft

Fjærn stenen fra plommene og aprikosene og del de i passe biter. Ha de i en kjele sammen med vann, sukker, sitronsaft og anis. La det småkoke i ca 30 minutter. Fjærn anisene og hell syltetøyet på rene og tørre glass. Skru på lokket og la de bli kalde på kjøkkenbenken. Oppbevares i kjøleskap i ca 2 måneder. Tilsett konserveringsmiddel hvis du skal oppbevare den lengre.

Server plomme- og aprikoschutney til en brie og for eksempel loff med rosiner, valnøtter og tranebær. Eller prøv den til en indisk rett:)

Tips: Ta vare på små glass som du har kjøpt for eksempel chutneyer og pesto i og bruk de til sine egne godsaker:)

Vel Bekomme!

, ,

No comments yet.

Leave a Reply