Melon og Skinkesalat med Mozzarella

Dette er en variasjon av den klassiske kombinasjonen med melon og spekeskinke, og fungerer godt som en forrett eller som en sidesalat til for eksempel pasta.

Til denne salaten trenger du: (mengdene kan du bestemme selv)

  • 1/2 galiamelon
  • 1/2 cantaloupe melon (melonene kan varieres)
  • parmaskinke e.l.
  • fersk mozzarella
  • pinjekjerner
  • fersk basilikum
  • basilikumpesto
  • en god olivenolje
  • et godt fingersalt
  • en god balsamicodressing

Rist pinjekjernene i en tørr panne til de er gyllne. Bruk en spiseskje til å ta ut frøene i melonene, og til å ta ut passende biter og legge i en salatskål. Legg skinke, mozzarella og basilikum innimellom. Bland sammen like deler balsamico og olivenolje og hell over sammen med pestoen. Dryss over fingersalt og pinjekjerner.

Server denne deilige salaten til for eksempel tortellini med skinke, parmesansaus og timian.

Vel Bekomme!

, , , , , ,

2 Responses to “Melon og Skinkesalat med Mozzarella”

  1. Jeppe Says:

    Hej.. Jeres melon med parmaskinke lyder rigtig god, og jeg kan godt lide ideen om at anrette den som en salat.

    Her er min danske hjemmeside, som har en opskrift på melon med parmaskinke http://forret-forretter.dk/melon-med-parmaskinke/

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. 17.MAI – Menyforslag | MariannMat - 15. mai 2012

    […] Melon og skinkesalat med mozzarella […]

Leave a Reply