Meksikansk HotPizza

11. januar 2012

Farsemat, Meksikansk, Meksikansk, Pizza

Er du av typen som liker sterk mat og i tillegg er glad i pizza og taco? Da bør du prøve denne! Hvis du synes Santa Maria Hot Salsasaus ikke er sterk nok, vil du ikke bli skuffet her. Selv om pizzaen er sterk, er den ikke så sterk at du ikke klarer å spise den opp, bare akkurat sterk nok til at det kiler på tunga pluss litt til;) Med litt guacamole eller rømme til blir det perfekt. I alle fall for oss, måten å oppleve styrkegrad på er individuelt og man må prøve seg frem. Det er også slik at man kan lære seg til å like sterkere og sterkere mat. Men hvis du ikke er så glad i sterk mat anbefaler jeg en mildere variant som for eksempel Tacopizza i stedenfor denne.

Til en stor porsjonspizza trenger du:

Bunn:

  • 1/4 pakke gjær
  • ca. 150 g hvetemel
  • 1 dl lunkent vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss melk

Fyll:

  • 200 g karbonadedeig
  • 2 ss tacokrydder
  • 3 ss tomatpuré
  • 100 g revet hvitost
  • 1/2 liten rødløk
  • 5 perletomater i ringer
  • 1 rød chilli
  • 2 grønne jalapeno
  • 2 habanero (evt. uten frø)
  • 1/4 gul paprika
  • 3 ss mais
  • guacamole
  • hot tabascosaus
  • frisk sitronmelisse og rød chilli til pynt

Sett ovnen på 275 °C på over/undervarme. Lag pizzabunnen ved å blande ingrediensene sammen til en myk og smidig deig. Juster konsistansen med vann og mel. La deigen hvile i ca 20 minutter. Imens kan du kutte løk, paprika, chilli, habanero og tomater i passende biter, og steke kjøttet og tilsette tacokrydderet.

Kevle ut deigen til en rund pizzabunn og legg den på et bakepapirkledd stekebrett. Smør utover et lag med tomatpuré med baksiden av en skje. Legg på revet ost før du legger på resten av fyllet. Styrken i habanero og chilli varierer og hvis du ikke vil ha en fullt så sterk pizza kan du fjerne frøene. Stek pizzaen i ovnen i 6-8 minutter.

Server Meksikansk HotPizza med guacamole og hot tabascosaus. Pynt med en ekstra chilli og frisk sitronmelisse.

Vel Bekomme!

Tips! Hvis du er usikker på hvor sterkt du vil ha den kan du legge chilli, jalapeno og habanero på toppen så er det lett å plukke av hvis det blir for mye. Styrken varierer ofte på disse produktene så bruk litt tid og prøv deg frm til hva du liker.

, , , ,

13 Responses to “Meksikansk HotPizza”

  1. Magne D. Antonsen Says:

    Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    Reply

  2. Marit Says:

    Yummy!!!! Sterk mat er min favoritt. Denne må prøves 🙂

    Reply

  3. Lars Says:

    2 habanero er jo faktisk helt crazy..treffer du på en sterk habanero sliter du med en kvart

    Reply

  4. Chilimannen Says:

    Ser ut på bildet at alle frøene i chilli/habanero og jalapenoen er fjernet. Det står ikke oppskriften og kan være kjekt for folk flest å få med seg 😛 Ellers kan man få en heftig overraskelse 😛

    Reply

    • mariannmat Says:

      Hei,
      Ja, frøene på habaneroene ble fjernet, og jeg har oppdatert oppskriften med denne informasjonen. Styrken på habaneroen var i følge posen 10 av 10, så det er en sterk pizza, men veldig god hvis du liker sterk mat. Frøene på jalapenoen er det ikke noen vits i å fjerne (i alle fall ikke på en Meksikansk Hotpizza;), for den er stort sett litt mildere enn sine sterkere slektninger. Takk for tips og tilbakemeldinger. Hilsen Mariann:)

      Reply

  5. Nikolai Hoftun Says:

    Du har æren av å være den første siden fra internett som blir lagret på det nye operativsystemet win7 som jeg installerte torsdag. 🙂 Liker pizza 🙂

    Reply

  6. Teririx Says:

    Tror du har glemt her kamerat

    Reply

    • Teririx Says:

      OST skulle det være du har glemt. Eller?

      Reply

      • Nikolai Hoftun Says:

        Hvorfor alltid ta bilde av i ettertid når man bare ser osten. Synes det er bra bildevalg. Står 100 g revet hvitost i oppskriften (man kan jo ta mer, trenger vel ikke følge den slavisk).

        Jeg liker ost…….

        Reply

      • stian Says:

        Det står jo at osten skal på før man legger på fyllet.
        Hvis man ønsker ost på toppen o så er det selvsagt fritt frem for det

        Reply

      • mariannmat Says:

        Hei Teririx. Det er riktig som Stian sier at osten ligger her rett etter at tomatsausen er tatt på. Jeg valgte ganske mye kjøttdeig på denne pizzaen så osten vises ikke på bildet, men den er der;)
        Hilsen Mariann:)

        Reply

Leave a Reply