Kyllingklubber med Grillsaus og Salat

24. januar 2013

Fugl, Kylling

Dette er en rask og god rett med en kjempegod grillsaus du lager i en fei! Barn synes ofte det er gøy å spise kyllingklubber og du gjør retten sunnere ved å lage en frisk og fin salat til. Maiskolber er også kjempegodt til denne retten. Dette er kanskje en litt sommerinspirert rett siden jeg har valgt å grille klubbene i stede for å steke de i ovnen, men det gjør du som du vil med. Jeg er bare så glad i den sprø grillskorpen man får av å grille de:)

Til to store og en liten trenger du:

  • 800 g kyllingklubber (10-12 klubber)
  • 5 ss ketchup
  • 3 ss worcestershiresaus
  • 4 ss sukker
  • 1,5ts tabasco
  • 1,5 ts paprikakrydder
  • 3 ss flytende honning
  • 3 ss eplecidereddik
  • litt pepper
  • frisk salat
  • evt. maiskolbe
  • ris

Sett på ris.

Bland sammen ketchup, worcestershiresaus, sukker, tabasco, krydder, honning og eddik til en god grillsaus. Hell halvparten av sausen i en liten kjele og varm opp til servering. Lag et par snitt i kyllingklubbene og pensle klubbene godt inn med den andre halvdelen grillsaus og legg de på grillen i ca 15 minutter, eller til de er gjennomstekt (avhenger av størrelsen).

Imens lager du en frisk og god salat til. Smør gjerne maiskolbene inn med smør, salt og pepper og legg de på grillen de siste 5 minuttene.

Server kyllingklubber med ekstra grillsaus, frisk salat, ris og maiskolber.

Vel bekomme!

 

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply