Dette er en saftig og smaksrik kjøttburger som er relativt rask å lage. Den gode smaken kommer fra blant annet soltørkede tomater og hvitløk som er godt blandet inn i kjøttet og sammen med en frisk og god salat og godt hamburgerbrød blir dette en super middag til både store og små.
Til 4 burgere trenger du:
- 400 g karbonadedeig
- 1,5 fedd hvitløk, finrevet
- 2 soltørkede tomater, finhakket
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ss worcestershire saus
- 1 ss ketchup
Tilbehør:
- 4 burgerbrød
- frisk grønn salat
- rødløk
- 4 skiver hvitost
- tomatskiver
Hamburgerdressing:
- 3 ss majones
- 1,5 ss heinz ketchup
- 4 ts kesam
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts worcestershiresaus
- 1/2 ts dill
- salt og pepper
Bland sammen kjøttfarsen i en kjøkkenmaskin (eventuelt elt godt for hånd) og tilsett de øvrige ingrediensene. Kjør til en jevn og fin farse. Del farsen i fire like deler og form de flate. Stek burgerne i olje på middels til sterk varme i 2 minutter på hver side. Når de er ferdig stekt legger du en osteskive på hver burger og legger på lokket til stekepannen til osten har smeltet.
Bland sammen dressingingrediensene. Del burgerbrødene og varm de lett på rist i ovnen.
Server de saftige og smaksrike burgerne med brød, salat, tomat, løk og hjemmelaget hamburgerdressing.
Vel Bekomme!
Tips! Lag gjerne flere porsjoner av burgerne når du først er i gang – frys, og ha kjappe middager på lur i fryseren!