Kyllingburger med Ananas, Vårløksdressing og Peanøtter

5. juni 2012

Farsemat, Fugl, Kylling

Her får du oppskriften på en kjempegod asiatiskinspirert kyllingburger som går inn under kategorien litt sunnere burgere. Selve burgeren er basert på magert kyllingkjøtt og servert med en frisk salat blir dette en næringsrik og mettende middag. Hvis du ønsker å være enda sunnere kan du bytte ut det fine burgerbrødet med en grovere variant.

Til tre store burgeren trenger du:

Vårløksdressing – favoritt fra 2011

  • 300 g kyllingfilet (evt kyllingkjøttdeig hvis du ikke har kjøkkenmaskin)
  • 1 stilk selleri
  • 1 gul løk
  • 1 terning ingefær
  • 1 rød chilli
  • 23 ss tomatpesto
  • 1 ts salt
  • 1 ts sort pepper

Vårløksdressing:

Tilbehør:

  • 3 burgerbrød
  • 3 ringer ananas
  • grønn blandet salat
  • agurk
  • rødløk
  • tomat
  • peanøtter

Grovkutt kyllingfiletene og legg de i en kjøkkenmaskin og kjør til kjøttet er finhakket. Kutt selleri, chilli og ingefær i små biter og legg i foodprosessoren sammen med kyllingkjøttet og kjør litt til. Tilsett salt, pepper og tomatpesto før du kjører massen til den har blitt jevn og fin. Form burgerne med fuktige hender og stek de i varm stekepanne med litt olje i 4-5 min på hver side. Stek gjerne ananasringene i pannen litt mot slutten av steketiden.

Lag dressingen ved å blande finhakket vårløk med de øvrige ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

Varm burgerbrødene litt i ovnen og legg skiver av agurk, rødløk og litt salat på brødet. Legg på burgeren, ananasringen og dressingen. Dryss på peanøtter og server med en grønn salat.

Vel Bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply