Kylling Chop Suey

18. juni 2012

Fugl, Kylling, Middag, Nasjonalitet

Her kommer en kinesisk klassiker som de fleste har hørt om. Selv om chop suey ikke har en fasitoppskrift med noen obligatoriske ingredienser, benyttes som oftest samme fremgangsmåte til denne retten. Chop suey betyr “blandede biter” og lar det derfor være mye opp til kokken hva den skal inneholde. Som oftest inkluderer retten en kjøttype, som kylling eller svin, og diverse grønnsaker, gjerne de du har tilgjengelig. I tillegg er det ikke uvanlig å få nøtter som cashew eller peanøtter til denne retten. Denne varianten er basert på kyllingstrimler, kinesiske grønnsaker (innrømmer at jeg benyttet en kinesisk wokblanding for enkelhets skyld. De fryste grønnsaksblandiingene har god kvalitet, god smak og holder godt på fargen), og serveres med ris. Det er ikke uvanlig å få servert nudler til chop suey, så her er det bare å variere slik du ønsker.

Til to store og en liten trenger du:

  • 300 g kyllingfilet i strimler
  • 500 g kinesiske wokgrønnsaker
  • 1 gul løk i båter
  • 1 ss maizennamel
  • 2 ss matolje
  • 1 terning finhakket frisk ingefær
  • 1 dl vann + 2 ss kyllingfond
  • en god neve peanøtter
  • 3 ss soyasaus
  • 4 ss østerssaus
  • litt salt og pepper
  • jasminris

Vend kyllingstrimlene i maizenna mel og stek i olje på middels varm panne til de er gjennomstekt. Legg til side. Fres løk og ingefær i 5 minutter og tilsett kjøttet, nøtter og wokblandingen. Hell over vann og fond og gi det et par minutter. Rør inn soyasaus og østerssaus og smak til med salt og pepper

Server kylling chop suey med jasminris. Spis gjerne med chop sticks, da blir den matopplevelsen enda sterkere:)

Vel Bekomme!

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply