Julelasagne

27. desember 2011

Pasta

Her har du et kjempegodt forslag til en juleinspirert lasagne med smak av appelsin, nellik og andre gode julekrydder sammen med den gode smaken av tomat og pasta. Rett og slett en julesuksess! I julen lager man ofte mat til mange og selskapene står i kø. Hva med å servere en litt utradisjonell julemat denne gangen? De fleste blri nok bare glade for et opphold i all ribbe- og pinnekjøttspisingen. I tillegg er denne praktisk siden den kan lages i forveien og bare settes i ovnen før gjestene kommer.

Til 10 personer trenger du:

  • 16 pastaplater
  • Et godt brød som for eksempel urtebrød med valnøtter.
  • Julesalat
  • to store ildfaste former
  • frisk timian til pynt
  • 2 klementiner i båter
  • 2 never valnøtter
  • ca. 200 g revet hvitost

Rød saus:

  • 1,2 kg svinekjøttdeig
  • 2,5 ts nellik
  • 2,5 ts malt muskat
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss smør
  • 1 stor rødløk
  • 3 gulerøtter
  • 5 dl kjøttbuljong
  • 9 ss rød matpesto
  • 9 ss tomatpuré
  • 3 bokser hakkede tomater
  • 3 ss tørket timian
  • salt og pepper

Hvit saus:

  • 75 g smør
  • 3 ss hvetemel
  • 8 dl melk
  • 1 dl appelsinjus
  • 1,5 ts malt muskat
  • salt og hvit pepper

Stek svinekjøttdeig i porsjoner og legg i en stor gryte etterhvert som det er ferdigstekt. Ikke stek for store porsjoner av gangen. Kutt gulerot og løk i små biter og stek i olje og smør og bland inn i kjøttet. Rør inn tomatpuré og tomatpesto, og rør inn nellik og muskat. Tilsett kjøttbuljong, hakkede tomater og timian. Smak til med salt og pepper. La dette småkoke i ca 5 minutter.

Lag den hvite sausen ved å smelte smør og vispe inn mel til en jevning. Tilsett melk, jus og muskatt. La det småkoke i 5 – 10 minutter og smak til med salt og hvit pepper.

Skru ovnen på 225 °C. Legg rød saus, hvit saus og lasagneplater lagvis i formene. Star med rød saus, så pastaplater, hvit saus, og rød saus igjen. Avslutt med rød saus. Stek midt i ovnen i 15 minutter før du tar den ut og topper med revet hvitost, mandarinbåter og valnøtter. Stek videre nederst i ovnen i ca 10-15 minutter til. La lasagnen hvile i 5 minutter før den spises.

Server julelasagne med godt brød og en god salat til.

Vel Bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply