Hjorteburger med potetchips

11. juli 2011

Farsemat

Hva er bedre enn en skikkelig god burger? En skikkelig god gourmetburger! Denne er laget av hjortekjøttdeig, og burgerbrød med soltørkede tomater. Innholdet er som i en vanlig burger og serveres med salte potetchips.

Til to store og en liten tregner du:

  • 3 burgere av hjort
  • 3 burgerbrød
  • ca 30 g hvitost
  • 1/2 liten løk
  • 3 skiver bacon
  • grønn salat
  • ketchup
  • 6 små tomater
  • 9 skiver agurk
  • 3 middels store poteter
  • 4 ss solsikkeolje

Hamburgerdressing:

  • 2 ss majones
  • 4 ss creme fraiche
  • 1 ss ketchup
  • chillikrydder
  • salt og pepper

Skjær poteten i tynne skiver. Hvis du ikke har frityrkoker kan du vende dem i solsikkeolje og legge dem et bakepapir i ovnen på 200 °C og steke dem sprø. Følg med da steketid varierer fra ovn til ovn. Salt chipsene når de er ferdige.  

Stek bacon og hjorteburgerne. Legg skiver med hvitost oppå burgeren og legg på lokket til osten har smeltet. Del burgerbrødene i to og legg de på en rist i ovnen til de blir litt sprø på innsiden. Bland sammen ingrediensene til hamburgerdressingen. Legg ingrediensene i burgeren og stikk et grillspyd gjennom slik at den holder seg. Pynt med en tomat på toppen og server med potetchips til.

Vel bekomme!

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Halvgrove burgerbrød med soltørkede tomater | MariannMat - 12. juli 2011

    […] Når de er ferdige avkjøles de på rist, deles og serveres med den burgeren du måtte ønske. Jeg har brukt dette brødet til for eksempel Hjorteburger som du finner oppskriften til her. […]

Leave a Reply