Hedvigs Knekkebrød

22. februar 2012

Frokost og lunsj, Gjærbakst

Disse knekkebrødene er proppfulle av sunnheter og garanterer at du holder deg mett lenge. De er fungerer som en super start på dagen, en enkel lunsj eller et mettende mellommåltid. Så hvis du ikke har prøvd å lage knekkebrød før, bør du virkelig prøve disse for de er både enkle å lage, og holder seg lenge i en beholder på kjøkkenbenken. Oppskriften på disse har jeg fått av en kollega av min samboer som kanskje ikke så overraskende heter Hedvig, og disse var så gode at jeg er fristet til å kontakte henne for flere gode oppskrifter hun sikkert har på lur.

Til 2 langpanner med knekkebrød trenger du:

  • 2,5 dl havregryn
  • 2 dl sammalt hvetemel
  • 3,5 dl havrekli
  • 1 dl linfrø
  • 2,5 dl sesamfrø
  • 2,5 dl solsikkekjærner
  • 2 ts salt
  • 7 dl vann

Sett ovnen på 180 °C. Bland sammen alle tørre ingrediensene og bland inn vann. La dette svelle i ca. 15 minutter. Fordel massen på to langpanner kledd med bakepapir. Fukt hendene før og underveis når du fordeler massen slik at du får den jevn, flat og fin. Stek begge langpannene  på rille i 1 time. Etter 10 minutter tar du de ut og deler de i så store knekkebrød du ønsker, og setter de inn igjen. Åpne ovnsluken hvert 10 minutt for å lufte ut. Avkjøl knekkebrødene på rist og oppbevar i et tett beholder i kjøkkenskapet.

Vel Bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply