Gulrotkake

20. september 2013

Kaker og Søtsaker

Dette er en kjempegod og saftig gulrotkake med en syrlig og god osteglasur. Denne kaken er så saftig som den lover og den holder seg fint et par dager i kjøleskapet, og kan fryses om den ikke blir spist opp.

Til en kake (22 cm) trenger du:

  • 100 g brunt sukker
  • 75 g sukker
  • 3 egg
  • 100 g smør
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts nellik
  • 5 dl finrevet gulrøtter
  • 100 g grovhakkede mandler

Glasur:

  • 200 g philadelphiaost
  • 50 g mykt smør
  • 350 g melis
  • saften fra 1/2 sitron
  • skallet fra 1/2 sitron

Start med å piske en luftig eggedosis av brunt sukker, sukker og egg. Bland sammen mel og krydder og sikt inn i eggedosisen. Rør inn det smeltete smøret med en slikkepott og vend inn revne gulrøtter og hakkede mandler til slutt.

Hell røren i en ringform på ca 22 cm i diameter som du har smurt med smør i kanten og dekket med bakepapir i bunnen. Stek kaken i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter. Stikk en kakepinne inn i kaken for å se om den er ferdig, har den flytende kakerøre på seg bør den steke litt til. Avkjøles i formen på rist.

Mens kaken steker lager du glasuren. Dette er rikelig med glasur, men det er jo så godt så det skader ikke å ha litt ekstra av denne. Bland sammen kremost og smør og tilsett sitron. Rør inn melisen litt etter litt til du har en fin konsistens på glasuren.

Når kaken er avkjølt løsner du kakeringen og tar bort bunnen av formen og matpapiret. Legg på et godt lag med glasur og riv litt sitronskall på toppen.

Server saftig gulrotkake en lun høstkveld og kos dere!

God baking!

 

 

 

 

 

 

, ,

No comments yet.

Leave a Reply