Fransk Bondegryte

28. april 2012

Fugl, Kylling, Nasjonalitet

Franskinspirerte rødvinsgryter er både godt og lettvindt og har etterhvert blitt laget i flere variasjoner hjemme hos oss. Her er en enkel og smakfull kyllinggryte som garantert vil falle i smak hos de fleste.

Til 4 personer trenger du:

  • 1 hel kylling (ca 1 kg)
  • 2 ss olje
  • 2 ss smør
  • 1 flaske rødvin
  • 1 liter vann
  • 3 ss fond
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 laurbærblad
  • 10 sjalottløker
  • 4 gulrøtter
  • salt og pepper
  • evt 1 ss maizenna til jevning.
  • en stor neve frisk timian
  • poteter og en frisk salat til servering

Del kyllingen i 8 deler. Brystene deles i to og lårene i to ved leddet.

Hell litt rødvin i gryten og visp inn tomatpuréen før du tilsetter resten av rødvinen og kraften. Kutt gulrot i ringer og rens løken og del de i to på langs. Legg gulrot, løk og laurbærblad i gryten. Brun kyllingbitene i en stekepanne i smør og olje og legg de i gryten. Tilsett litt kokende vann i stekepannen, kok ut og tilsett i gryten. Her er det mye smak. La gryten småkoke i ca 45 minutter eller til kyllingen er gjennomkokt. (ved bruk av kylling med god kvalitet er det ikke så farlig med lang koketid så lenge kjøttet er gjennokkokt). Smak til med salt og pepper. Hvis du vil ha en tykkere gryte kan du vispe ut maizenna med kaldt vann og tilsette i gryten før du gir den et kjapt oppkok.

Server med en neve frisk timian på toppen, sammen med poteter eller godt brød, og en frisk salat.

Vel Bekomme!

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply