Pizza står nok en gang på middagsbordet hos oss og denne gangen med inspirasjon fra det asiatiske kjøkken. Med ingredienser som mango, peanøtter, minimais, øster- og soyasaus, og hummus ble dette en veldig annerledes, men spennende pizza. Så for deg som vil prøve noe nytt og som liker asiatiske smaker, er denne absolutt å anbefale.
Til en porsjonspizza trenger du:
Pizzabunn:
- 150 g hvetemel
- 1/4 pk. gjær
- 0,75 dl lunkent vann
- 1 ts olivenolje
- 1 ts salt
Fyll:
- 1 kyllingfilet
- 3-4 ss soyasaus
- 2 ss østerssaus
- 1 dl tomatsaus
- 1/2 tomat i båter
- noen få skiver hvitost
- 6 minimais delt på langs
- 1/2 mango i terninger
- 1 neve peanøtter
- 1/4 purreløk
Hummus:
Lag pizzabunnen ved å blande alle ingrediensene og elte godt til en myk og smidig deig. Sett ovnen på 300 °C, og la deigen hvile under plast til du er ferdig å tilberede fyllet.
Skjær kyllingfileten i mindre biter og stek på middels varm panne sammen med østerssaus og soyasaus. Gjør klar de andre fyllingrediensene.
Kjevle pizzabunnen til en rund pizzaleiv og legg på tomatsaus, tomatbåter, hvitost, peanøtter, minimais, mango og purreløk. Stek i ovnen i 5-7 minutter.
Mens pizzaen steker lager du hummus som er godt servere sammen med denne pizzaen. Den lager du enkelt ved å mikse alle ingrediensene sammen i en mikser eller ved hjelp av en stavmikser.
Vel Bekomme!
18. oktober 2011
dressinger og marinader, Fugl, Pizza