Bente´s kyllinggryte

31. august 2011

Fugl, Ris

Denne kyllinggryten har vi fått servert ved et par anledninger hos min svigermor, og den smaker helt fantastisk. Tankene drar mot østen når ingredienslisten inneholder både soyasaus, østerssaus og kokosmelk. Den er mildere enn mange andre retter fra østen, så den passer for alle. Den er rask å lage og det er jo gjerne et krav i hverdagen.

Jeg vet ikke helt hvor Tone har fått tak i oppskriften, men jeg tror hun har funnet den i et magasin for noen år tilbake. Uansett hvilken Bente som har komponert denne retten, har hun i alle fall gjort en god jobb!

Til to store og en liten trenger du:

  • 2 kyllingfileter i biter

Marinade:

  • 1/2 dl østerssaus
  • 1/2 dl soyasaus
  • 1/2 dl søt chillisaus
  • 3 fedd presset hvitløk Legg kyllingbitene i marinaden i 1-2 timer før de stekes på svak varme til de er gjennomstekte.

Saus:

  • Marinade
  • 1/2 boks creme fraiche
  • 1,25 dl matfløte
  • 1/2 dl kokosmelk
  • peanøtter

Bland alle sausingrediensene sammen og tilsett kyllingen og la de småputre litt på svak varme.

Salat:

    • Grønn salat
    • blå druer
    • honningmelon
    • eple
    • banan
    • ananas

    Kutt salatingrediensene i små biter. Server med ris og ett godt brød som for eksempel naanbrød.

Vel Bekomme!

, , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply