Denne kyllingsalaten inneholder mange av mine favorittingredienser som for eksempel avocado, oliven, pinjekjærner, fetaost og rødløk. Sammen med en saftig kyllingfilet som er marinert i basilikumpesto, og en frisk og fyldig tzatsikidressing, er dette er soleklar sommerfavoritt. Den passer like godt som lunsj som til middag, i tillegg til å være et sunt bidrag til sommerkoldtbordet:)
Til 4 personer trenger du:
- 3-4 kyllingfileter, grillet eller stekt i panne
- 4 ss basilikumpesto
- 2 modne avocadoer
- 4 never blandet grønn salat
- litt frisk basilikum
- ca. 20 cherry tomater
- 100 g fetaost, gjerne den i olje
- 1 stor rødløk
- 1 liten boks mais
- 1 middels glass grønne oliven
- 1 stor neve ristede pinjekjærner
- litt godt fingersalt
- tzatsiki
- et godt brød
Mariner kyllingfiletene i pestoen i en tett plastpose i ca 1 t. Stek eller grill kyllingfiletene og avkjøl. Lag tzatsikien og sett i kjøleskapet.
Bland sammen grønn blandet salat. Del salatingrediensene i passende biter og bland inn i salaten. Bland sammen alle salatingrediensene og hell litt av oljen som fetaosten ligger i over. Hvis du har valgt fetaost i lake kan du helle over litt olivenolje og for eksempel litt balsamicodressing. Rist pinjekjærnene lett i en tørr panne og del kyllingfiletene i skiver.
Server blandet salat med pestomarinert kyllingfilet og ristede pinjekjærner. Server gjerne et godt brød til.
Vel Bekomme!
12. juni 2012
Fugl, Kylling, Salater og Grønnsaker